Tabule
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
El cuscús aporta una quantitat considerable de proteïnes, en forma de gluten, per tant, no és apte per a persones celíaques.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 250 g de cuscús
- 4 tomàquets
- 2 cebes tendres
- 12 alls tendres (un manat)
- 3 llimes
- un manat de coriandre
- un manat de menta
- oli verge extra d'oliva
- sal
- arrel de gingebre
- vinagre de poma
- vi blanc
- llorer
- sucre
PREPARACIÓ
- Infusionem aigua amb unes quantes fulles de menta, un "twist" de llima, una mica de gingebre i un pols de sal. Colem l'aigua i la tirem en un bol amb el cuscús. Ho tapem.
- Al cap de cinc minuts, ho remenem fins que el cuscús absorbeixi l'aigua. Sobretot l'hem de separar amb una espàtula perquè no ens quedi enganxat.
- Escaldem tomàquets. Els pelem, en fem pètals i els tallem a quadradets.
- Tallem la ceba tendra a rodanxes molt petites.
- Tallem les fulles de coriandre i menta. Ho piquem.
- Ho barregem tot dins un bol, ho remenem. Hi afegim el cuscús. Hi tirem oli verge extra, el suc d'una llima i ho rectifiquem de sal.
- Ho posem dins la nevera durant una hora, que reposi.
- Per donar-hi un toc diferent, fem uns alls tendres envinagrats. Els pelem i els tallem ben prims. En un pot els fem bullir amb vinagre de poma, vi blanc, llorer i sucre. Un cop han absorbit tots els líquids, els deixem refredar, els tallem ben prims i els afegim a l'amanida.