Tabule

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El cuscús aporta una quantitat considerable de proteïnes, en forma de gluten, per tant, no és apte per a persones celíaques.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g de cuscús
  • 4 tomàquets
  • 2 cebes tendres
  • 12 alls tendres (un manat)
  • 3 llimes
  • un manat de coriandre
  • un manat de menta
  • oli verge extra d'oliva
  • sal
  • arrel de gingebre
  • vinagre de poma
  • vi blanc
  • llorer
  • sucre

PREPARACIÓ

  1. Infusionem aigua amb unes quantes fulles de menta, un "twist" de llima, una mica de gingebre i un pols de sal. Colem l'aigua i la tirem en un bol amb el cuscús. Ho tapem.
  2. Al cap de cinc minuts, ho remenem fins que el cuscús absorbeixi l'aigua. Sobretot l'hem de separar amb una espàtula perquè no ens quedi enganxat.
  3. Escaldem tomàquets. Els pelem, en fem pètals i els tallem a quadradets.
  4. Tallem la ceba tendra a rodanxes molt petites.
  5. Tallem les fulles de coriandre i menta. Ho piquem.
  6. Ho barregem tot dins un bol, ho remenem. Hi afegim el cuscús. Hi tirem oli verge extra, el suc d'una llima i ho rectifiquem de sal.
  7. Ho posem dins la nevera durant una hora, que reposi.
  8. Per donar-hi un toc diferent, fem uns alls tendres envinagrats. Els pelem i els tallem ben prims. En un pot els fem bullir amb vinagre de poma, vi blanc, llorer i sucre. Un cop han absorbit tots els líquids, els deixem refredar, els tallem ben prims i els afegim a l'amanida.

 
Anar al contingut