Taco de mongeta del ganxet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els llegums ens aporten energia de llarga durada, proteïnes vegetals, fibra i minerals; per això es recomana prendre'n 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g de mongeta cuita escorreguda
100 ml d'aigua de mongetes
100 g de maizena
10 g oli OVE
100 g farina de cigró
Sal
4 porros
2 albergínies
6 olives picants
Alfàbrega
Julivert
Una llesca de pa
6 nyores
40 g avellana torrada
40 g ametlla torrada
Sal
Pebre
Menta
1 all cru
Vinagre vell
PREPARACIÓ
- Escorrem amb un drap 300 g de mongeta del ganxet ben cuita, amb cura de no tirar l'aigua.
- Posem algot americà o amb la batedora de mà la mongeta i 10 grams de farina de cigró.
- Dissolem 100 g de maizena amb 100 ml d'aigua de mongetes.
- Afegim la maizena dissolta a les mongetes i un raig d'oli. Hi posem un polsim de sal.
- Ho filmem a pell i ho deixem reposar a la nevera durant 2 hores.
- Passat el temps, traiem la massa de la nevera i en fem boletes (mida pilota ping-pong).
- Posem cada boleta sobre un paper sulfurat i la cobrim amb un altre.
- Fem pressió per aixafar-la i que quedi com una tortilla.
- Deixem els tacos reposant a la nevera coberts amb el seu paper.
- Posem al forn 4 porros, 2 albergínies, 2 tomàquets de penjar, una cabeça d'alls. Ho deixem durant 40 minuts a 180 graus.
- Posem els tomàquets i els alls pelats al got batedor i deixem que es refredin.
- Pelem i tallem a macedònia elsporros i l'albergínia .
- Escalfem els porros i les albergínies en una paella amb sal i oli.
- Amanim les verdures amb alfàbrega i julivert picat. Parem el foc i ho guardem per al final.
- Tallem 6 olives picants sense pinyol i les guardem per al final.
- Fregim una llesca de pa a la paella.
- Afegim la polpa de 6 nyores alpot de túrmix (on hi ha els tomàquets i els alls pelats i freds). Hi afegim 40 g d'avellana torrada, 40 g d'ametlla torrada, sal, pebre, una mica de menta i1 gra d'all cru blanquejat. Un raig de vinagre vell i ho triturem tot. Ho emulsionem amb un bon raig d'oli.
- Traiem els tacos de la nevera i els coem en una paella amb paper inclòs.
- Hi donem la volta i els coem també per l'altre costat.
- Muntem el taco amb el farcit de verdures i les olives. Ho amanim amb la salsa romesco.