Taco de mongeta del ganxet

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els llegums ens aporten energia de llarga durada, proteïnes vegetals, fibra i minerals; per això es recomana prendre'n 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    300 g de mongeta cuita escorreguda

    100 ml d'aigua de mongetes

    100 g de maizena

    10 g oli OVE

    100 g farina de cigró

    Sal

    4 porros

    2 albergínies

    6 olives picants

    Alfàbrega

    Julivert

    Una llesca de pa

    6 nyores

    40 g avellana torrada

    40 g ametlla torrada

    Sal

    Pebre

    Menta

    1 all cru

    Vinagre vell

PREPARACIÓ

  1. Escorrem amb un drap 300 g de mongeta del ganxet ben cuita, amb cura de no tirar l'aigua.
  2. Posem algot americà o amb la batedora de mà la mongeta i 10 grams de farina de cigró.
  3. Dissolem 100 g de maizena amb 100 ml d'aigua de mongetes.
  4. Afegim la maizena dissolta a les mongetes i un raig d'oli. Hi posem un polsim de sal.
  5. Ho filmem a pell i ho deixem reposar a la nevera durant 2 hores.
  6. Passat el temps, traiem la massa de la nevera i en fem boletes (mida pilota ping-pong).
  7. Posem cada boleta sobre un paper sulfurat i la cobrim amb un altre.
  8. Fem pressió per aixafar-la i que quedi com una tortilla.
  9. Deixem els tacos reposant a la nevera coberts amb el seu paper.
  10. Posem al forn 4 porros, 2 albergínies, 2 tomàquets de penjar, una cabeça d'alls. Ho deixem durant 40 minuts a 180 graus.
  11. Posem els tomàquets i els alls pelats al got batedor i deixem que es refredin.
  12. Pelem i tallem a macedònia elsporros i l'albergínia .
  13. Escalfem els porros i les albergínies en una paella amb sal i oli.
  14. Amanim les verdures amb alfàbrega i julivert picat. Parem el foc i ho guardem per al final.
  15. Tallem 6 olives picants sense pinyol i les guardem per al final.
  16. Fregim una llesca de pa a la paella.
  17. Afegim la polpa de 6 nyores alpot de túrmix (on hi ha els tomàquets i els alls pelats i freds). Hi afegim 40 g d'avellana torrada, 40 g d'ametlla torrada, sal, pebre, una mica de menta i1 gra d'all cru blanquejat. Un raig de vinagre vell i ho triturem tot. Ho emulsionem amb un bon raig d'oli.
  18. Traiem els tacos de la nevera i els coem en una paella amb paper inclòs.
  19. Hi donem la volta i els coem també per l'altre costat.
  20. Muntem el taco amb el farcit de verdures i les olives. Ho amanim amb la salsa romesco.
Anar al contingut