Tacos de galta
INGREDIENTS
3 galtes de porc
800 ml de brou de porc
8 coquetes
1 porro
1 xirivia
1 ceba morada
2 xilis de Jalapa vermells
1 got de moscatell
1 beina de vainilla mexicana
Romaní
Coriandre
Blat de moro torrat
Vinagre de vi blanc
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem tres galtes en un bany d'aigua i sal. 100 g de sal per un litre d'aigua durant dues hores.
- Passat aquest temps, eixuguem bé les galtes i en descartem l'aigua.
- Tirem pebre a les galtes.
- Escalfem una olla de pressió amb un dit d'oli i, quan estigui calent, hi posem les galtes perquè es torrin per totes dues cares.
- Mentre es torren les galtes, tallem a mida de macedònia un porro i una xirivia.
- Un cop les galtes estan marcades, les traiem de l'olla i les reservem.
- Aprofitem la mateixa olla per tirar-hi les verdures tallades i les hi coem a foc mitjà durant cinc minuts.
- Hi afegim un raig generós de moscatell, una branca de romaní i una beina de vainilla.
- Quan l'alcohol del moscatell s'ha evaporat, hi posem les galtes i 800 ml de brou de porc.
- Tapem l'olla i deixem que es cogui 40 minuts, que es compten des del moment que l'olla xiuli. Després, deixem que les galtes reposin amb el caldo, a dins de l'olla, entre dues i sis hores.
- Passat el temps de repòs, rescatem les galtes i les reservem.
- Colem el brou que ha quedat després de la cocció i n'enretirem la beina de vainilla. L'obrim i tirem les llavors al brou.
- Posem el brou en una olla i el fem bullir perquè es vagi reduint fins que tingui una textura de mel líquida. Si s'hi fa bromera o suren impureses, les anem rescatant.
- Esfilagarsem les galtes de porc i en desestimem els ossos.
- Tallem a la brunesa una ceba morada i la reservem en un a bol amb aigua amb gel i un raig generós de vi blanc.
- Enretirem llavors i membranes de dos xilis de Jalapa i els tallem a llesques.
- Piquem amb el morter un grapat de blat de moro torrat.
- Escalfem en una paella una coqueta de blat de moro i la reservem en un drap.
- Preparem el plat amb la coqueta de base, una mica de galta esfilagarsada, unes quantes llesques de xili de Jalapa, una mica de ceba, una mica de blat de moro torrat i la salsa que hem fet amb la reducció del caldo.
- Acabem el taco amb unes quantes fulles de coriandre tallades fines.