Tacos de vedella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquest és un plat complet, ja que conté tots els ingredients d'un àpat equilibratAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g de carn de vedella
80 g fesols vermells secs
2 alvocats
2 tomàquets
1 ceba tendra
1 endívia
8 ravenets
8 "tortillas"
3 llimes
Llorer
Bitxo fresc
Sal
PREPARACIÓ
- Posem a remullar durant la nit 80 g de fesols vermells.
- Posem els fesols remullats dins una malla.
- Posem la malla amb els fesols en una olla de pressió que posarem al foc amb 300 grams de carn de vedella i una fulla de llorer. Ho cobrim amb aigua i encenem el foc.
- Ho deixem bullir 20 minuts (que es compten a partir que l'olla comenci a xiular) i després ho deixem 2 hores amb el foc apagat i que vagi baixant la temperatura i la pressió.
- Fem una mena de "pico de gallo". Tallem a la brunesa la verdura neta: una endívia, una ceba, 8 ravenets. Tallem un bitxo fresc net a llesques fines.
- Posem totes les verdures tallades en un bol.
- Fem un tall en forma de creu a dos tomàquets. Els submergim uns segons en un pot amb aigua bullint que els cobreixi i després els submergim en un bol amb aigua amb gel.
- Pelem els dos tomàquets. Els tallem a la concassé, és a dir, els tallem en quatre parts, enretirem l'aigua de vegetació i les llavors i quan els tenim en pètals, els tallem al llarg i través fins que quedin quadradets.
- Integrem els tomàquets a les altres verdures tallades a la brunesa.
- Traiem els fesols de l'olla de pressió. Fem el mateix amb la carn. En reservem el líquid.
- Desfem amb els dits o amb dues forquilles la carn de vedella.
- Tornem a posar l'olla de pressió al foc, només amb el líquid de la cocció. Volem reduir aquest líquid fins que quedi una glaça. Serà un mínim de 15 minuts.
- Tallem a grills 2 llimes netes.
- Posem els grills de llima en una planxa calenta.
- Traiem el pinyol i la polpa de 2 alvocats. Aixafem amb una forquilla la polpa dels alvocats.
- Espremem sobre la polpa, el suc d'una llima i hi tirem sal.
- Escalfem en una altra planxa o paella 8 "tortillas".
- Servim el plat amb una "tortilla" calenta, una mica de guacamole, els fesols cuits, la carn esfilagarsada, la glaça de brou reduït, una mica de "pico de gallo" i ho acabem amb una mica de suc de llima planxada.