Tacos de vedella

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquest és un plat complet, ja que conté tots els ingredients d'un àpat equilibratAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    300 g de carn de vedella  

    80 g fesols vermells secs  

    2 alvocats  

    2 tomàquets

    1 ceba tendra

    1 endívia  

    8 ravenets  

    8 "tortillas"

    3 llimes  

    Llorer

    Bitxo fresc  

    Sal       

PREPARACIÓ

  1. Posem a remullar durant la nit 80 g de fesols vermells.  
  2. Posem els fesols remullats dins una malla.
  3.  Posem la malla amb els fesols en una olla de pressió que posarem al foc amb 300 grams de carn de vedella i una fulla de llorer. Ho cobrim amb aigua i encenem el foc.  
  4. Ho deixem bullir 20 minuts (que es compten a partir  que l'olla comenci a xiular) i després ho deixem 2 hores amb el foc apagat i que vagi baixant la temperatura i la pressió.   
  5. Fem una mena de "pico de gallo". Tallem a la brunesa la verdura neta: una endívia, una ceba, 8 ravenets. Tallem un bitxo fresc net a llesques fines.
  6.  Posem totes les verdures tallades en un bol.
  7. Fem un tall en forma de creu a dos tomàquets. Els submergim uns segons en un pot amb aigua bullint que els cobreixi i després els submergim en un bol amb aigua amb gel.  
  8. Pelem els dos tomàquets. Els tallem a la concassé, és a dir, els tallem en quatre parts, enretirem l'aigua de vegetació i les llavors i quan els tenim en pètals, els tallem al llarg i través fins que quedin quadradets.  
  9. Integrem els tomàquets a les altres verdures tallades a la brunesa.  
  10. Traiem els fesols de l'olla de pressió. Fem el mateix amb la carn. En reservem el líquid.  
  11. Desfem amb els dits o amb dues forquilles la carn de vedella.  
  12. Tornem a posar l'olla de pressió al foc, només amb el líquid de la cocció. Volem reduir aquest líquid fins que quedi una glaça. Serà un mínim de 15 minuts.  
  13.  Tallem a grills 2 llimes netes.  
  14. Posem els grills de llima en una planxa calenta.  
  15. Traiem el pinyol i la polpa de 2 alvocats. Aixafem amb una forquilla la polpa dels alvocats.  
  16. Espremem sobre la polpa, el suc d'una llima i hi tirem sal.  
  17. Escalfem en una altra planxa o paella 8 "tortillas".  
  18. Servim el plat amb una "tortilla" calenta, una mica de guacamole, els fesols cuits, la carn esfilagarsada, la glaça de brou reduït, una mica de "pico de gallo" i ho acabem amb una mica de suc de llima planxada.
Anar al contingut