Tagliatelle amb salsa de bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta és rica en energia de llarga durada, també en vitamines, minerals i fibra dels bolets, així com en proteïnes de l'ou i del pernil.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g tagliatelle frescos
6 escalunyes
250 g barreja de bolets
200 g pernil d'enceball
2 cullerades de tahina
1 nou de mantega
Vi ranci
Nou moscada
Cibulet fresc
Sal
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Pelem 6 escalunyes a microbrunesa.
- Posem en una cassola, a foc baix, una mica de mantega i un raig d'oli OVE
- Posem a la cassola la ceba tallada i l'enrossim durant uns 15 minuts.
- Estenem en una safata de forn un paper sulfurat.
- Col·loquem a la safata 200 g de pernil d'enceball.
- Ho enfornem a 200ºC durant 10 minuts.
- Piquem a brunesa 250 g de barreja de bolets.
- Afegim a la cassola de la ceba els bolets, una mica de nou moscada ratllada i sal. Ho coem 10 minuts.
- Aixequem sucres amb un raig de vi ranci.
- Traiem el pernil del forn i el deixem a sobre d'un paper absorbent.
- Passem el contingut de la cassola al got batedor. Hi afegim 2 cullerades de tahina, un rovell d'ou i un raig d'aigua. Ho turbinem i ho aboquem a la mateixa cassola que hem fet servir fins ara.
- Posem a bullir 3 litres d'aigua. Quan ja bulli hi afegim la sal.
- Traiem el pernil de sobre del paper absorbent i el reservem ben cruixent.
- Bullim 300 g de tagliatelle frescos. Tres minuts.
- Un cop bullits, els traiem de la cassola i els posem a la cassola de la salsa per integrar-ho tot plegat. Hi afegim una mica d'oli OVE i ho remenem.
- Emplatem els tagliatelle amb la salsa, hi afegim el pernil en escates per sobre i també una mica de cibulet picat.