Tagliatelle amb salsa de bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta és rica en energia de llarga durada, també en vitamines, minerals i fibra dels bolets, així com en proteïnes de l'ou i del pernil.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    300 g tagliatelle frescos  

    6 escalunyes  

    250 g barreja de bolets  

    200 g pernil d'enceball  

    2 cullerades de tahina 

    1 nou de mantega  

    Vi ranci  

    Nou moscada  

    Cibulet fresc  

    Sal 

    Oli OVE  

PREPARACIÓ

 

  1. Pelem 6 escalunyes a microbrunesa. 
  2. Posem en una cassola, a foc baix, una mica de mantega i un raig d'oli OVE 
  3. Posem a la cassola la ceba tallada i l'enrossim durant uns 15 minuts. 
  4. Estenem en una safata de forn un paper sulfurat. 
  5. Col·loquem a la safata 200 g de pernil d'enceball. 
  6. Ho enfornem a 200ºC durant 10 minuts. 
  7. Piquem a brunesa 250 g de barreja de bolets. 
  8. Afegim a la cassola de la ceba els bolets, una mica de nou moscada ratllada i sal. Ho coem 10 minuts. 
  9. Aixequem sucres amb un raig de vi ranci. 
  10. Traiem el pernil del forn i el deixem a sobre d'un paper absorbent. 
  11. Passem el contingut de la cassola al got batedor. Hi afegim 2 cullerades de tahina, un rovell d'ou i un raig d'aigua. Ho turbinem i ho aboquem a la mateixa cassola que hem fet servir fins ara. 
  12. Posem a bullir 3 litres d'aigua. Quan ja bulli hi afegim la sal. 
  13. Traiem el pernil de sobre del paper absorbent i el reservem ben cruixent. 
  14. Bullim 300 g de tagliatelle frescos. Tres minuts. 
  15. Un cop bullits, els traiem de la cassola i els posem a la cassola de la salsa per integrar-ho tot plegat. Hi afegim una mica d'oli OVE i ho remenem. 
  16. Emplatem els tagliatelle amb la salsa, hi afegim el pernil en escates per sobre i també una mica de cibulet picat.  
Anar al contingut