Tallarines a la carbonara
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta, pels seus ingredients, és molt rica en proteïnes de bona qualitat i en energia, ideal per a un dia d'activitat intensa.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
150 g de farina de força
150 g de farina fluixa
100 g de guanciale
80 g de formatge tipus parmesà
5 ous
1 gra d'all
25 ml d'oli
Orenga
Pebre negre salvatge
Sal
PREPARACIÓ
- Tamisem la barreja de farines a la superfície de treball. Hi fem forma de volcà i aboquem, al centre, tres ous batuts. Els anem incorporant a la farina i ho treballem uns 10 minuts fins que veiem que ja no se'ns enganxa als dits i ens queda una pasta compacta. En fem una bola, la tapem i la deixem 1 hora a la nevera.
- Separem la pasta en dues parts perquè ens sigui més fàcil de treballar, i estirem cada part amb una mica de farina perquè no se'ns enganxi, fins que quedi fina com un llençol. Cargolem el llençol de pasta amb un corró i el tallem segons el gruix que volem que tinguin les nostres tallarines. Perquè no quedin enganxades, despleguem cada tallarina i les reservem en una plata on haurem posat una mica de farina o de sèmola. Com que la cocció és d'un minutet, posem aigua a bullir i comencem a fer la salsa.
- Mesurem 25 ml d'oli d'oliva verge extra i en posem una mica a la cassola. Hi afegim el guanciale tallat a la brunesa i també l'all (sense germinat i tallat ben menut). Un cop agafa color, l'apartem del foc i hi afegim pebre negre salvatge, que picarem al morter.
- Posem a bullir la pasta i, al cap d'un minut, passem les tallarines a la cassola, a un foc mitjà. Hi afegim també una mica d'aigua de la cocció de les tallarines i ho anem emulsionant dins mateix de la cassola.
- En un bol a banda, barregem dos rovells i 80 g de formatge curat de vaca tipus parmesà. Ho integrem a la cassola fins que s'acabi de lligar tot el conjunt.
- Ho emplatem amb una mica d'orenga fresca per damunt.