Tallarines amb bacallà i olives
INGREDIENTS
300 g tallarines fresques
100 g bacallà fumat
70 g olives negres sense pinyol
40 g tàperes
4 tomacons
2 grans d'all
1 bitxo sec
Vinagre balsàmic de Mòdena
Orenga seca
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem preparant la salsa. Pelem i tallem a microbrunesa dos grans d'all. Els courem en una cassola amb oli d'oliva i un bitxo sec. Els fem ballar a foc baix.
- Hi ratllem 4 tomacons 5 minuts també a foc baix.
- A la cassola hi afegim 70 g d'olives negres sense pinyol laminades i 1 rajolí de vinagre balsàmic de Mòdena. Ho integrem i apartem del foc.
- Fregim 40 g de tàperes posant-les a dins d'un colador i submergint-les en oli calent. Les fregirem fins que quedin cruixents, uns 4 minuts. És important que prèviament estiguin eixutes. Quan estiguin fregides les reservarem en un paper absorbent.
- Bullim 300 g de tallarines fresques durant 4 minuts amb sal.
- Un cop feta, la passarem a la cassola amb la salsa i ho acabarem de coure 2 minuts més.
- Emplatarem posant una ració de pasta, làmines de bacallà fumat, les tàperes que hem fregit i orenga seca.