Tallarines amb carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les carxofes, aliment de temporada d'hivern, són una de les hortalisses més riques en fibra, nutrient important per a la salut digestiva.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
8 carxofes
500 g de tallarines
4 ous
125 g de mantega
1 llimona
sal
pebre blanc
aigua mineral
cibulet
tomàquet sec
julivert
PREPARACIÓ
- Netegem les carxofes. Un cop netes i tornejades les posem dins un bol amb aigua mineral i el suc de mitja llimona i el que queda d'haver-la espremut.
- Escaldem les carxofes durant 3 minuts en aigua bullint amb un polsim de sal i les reservem sobre un plat o safata amb paper de cuina perquè quedin ben seques.
- Bullim les tallarines en una olla amb 5 litres d'aigua i sal.
- Separem els rovells de les clares dels ous, blanquegem els rovells amb la mantega pomada i un polsim de sal. Ho posem al bany Maria i hi anem afegint el suc de llimona i el pebre fins que ens munti.
- En una cassola grossa, hi saltem les carxofes tallades i el tomàquet sec a trossos, hi afegim les tallarines, la salsa i muntem el plat.
- Ho servim amb una mica més de pebre blanc i també una mica de cibulet picat per sobre.