Tallarines amb musclos

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els musclos destaquen nutricionalment pel seu contingut de iode i de ferro, nutrients essencials per al bon funcionament de l'organisme.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 350 g tallarines  

    1 kg musclos roca  

    400 g cirerols  

    40 g pinyons 

    1 cabeça d'alls 

    10 ml vi blanc 

    Caiena 

    Llorer 

    10 ml vinagre de vi  

    Olives negres  

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Netegem un quilo de musclos, els traiem les barbes.  
  2. Posem una cassola ampla a escalfar i hi tirem els musclos. Si no hi ha espai per a tots, ho farem en tandes.  
  3. Anem pescant els musclos a mesura que s'obrin.  
  4. Un cop pescats tots, els traiem la closca i guardem el musclo en un bol.  
  5. Colem l'aigua que han deixat els musclos i en fem servir una part per cobrir els musclos pelats perquè no s'assequin. La resta de l'aigua dels musclos la farem servir per a la salsa. Tirem un raig d'oli OVE als musclos.  
  6. Posem en una safata de forn 400 g de cirerols nets i una cabeça d'alls partida per la meitat.  
  7. Hi posem un raig d'oli OVE i ho portem al forn 15' a 180º.  
  8. Posem 10 ml de vi blanc i 10 ml de vinagre de vi i una fulla de llorer en un got batedor. Quan hagin passat els 15 minuts de forn, tirem aquesta barreja de vi i vinagre als cirerols i els deixem coent-se 5 minuts més. 
  9. Passat aquest temps, traiem els cirerols del forn i deixem que es refredin. Quan es puguin tocar sense que ens cremem, els pelarem. 
  10. Els posem, pelats, en un got batedor i posem l'aigua de la pasta a bullir.  
  11. Tirem un grapat de sal a l'aigua.  
  12. Posem una paella a escalfar per torrar 40 g de pinyons.  
  13. Si ja bull, hi tirem 350 g de tallarines.  
  14. Anem torrant els pinyons.  
  15. Posem els alls escalivats dels tomàquets al got batedor amb els tomàquets pelats. Triturem tomàquets i alls i hi afegim l'aigua dels musclos. Hi afegim una caiena. 
  16. Tirem a la salsa els pinyons torrats. Ho barregem tot amb el braç batedor. 
  17. Coem la pasta uns minuts menys del que ens diu el paquet.  
  18. Posem una cassola ampla a escalfar. 
  19. Un cop feta la pasta, la pesquem i la posem a la cassola ampla i calenta.  
  20. Tirem la salsa de cirerols a les tallarines i ho integrem. Si cal, hi podem afegir l'aigua de cocció de les tallarines.  
  21. Posem els musclos a la cassola. 
  22. Hi afegim unes fulles d'alfàbrega tallades a mà i unes olives negres.  
Anar al contingut