Tallarines amb musclos
INGREDIENTS
350 g tallarines
1 kg musclos roca
400 g cirerols
40 g pinyons
1 cabeça d'alls
10 ml vi blanc
Caiena
Llorer
10 ml vinagre de vi
Olives negres
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Netegem un quilo de musclos, els traiem les barbes.
- Posem una cassola ampla a escalfar i hi tirem els musclos. Si no hi ha espai per a tots, ho farem en tandes.
- Anem pescant els musclos a mesura que s'obrin.
- Un cop pescats tots, els traiem la closca i guardem el musclo en un bol.
- Colem l'aigua que han deixat els musclos i en fem servir una part per cobrir els musclos pelats perquè no s'assequin. La resta de l'aigua dels musclos la farem servir per a la salsa. Tirem un raig d'oli OVE als musclos.
- Posem en una safata de forn 400 g de cirerols nets i una cabeça d'alls partida per la meitat.
- Hi posem un raig d'oli OVE i ho portem al forn 15' a 180º.
- Posem 10 ml de vi blanc i 10 ml de vinagre de vi i una fulla de llorer en un got batedor. Quan hagin passat els 15 minuts de forn, tirem aquesta barreja de vi i vinagre als cirerols i els deixem coent-se 5 minuts més.
- Passat aquest temps, traiem els cirerols del forn i deixem que es refredin. Quan es puguin tocar sense que ens cremem, els pelarem.
- Els posem, pelats, en un got batedor i posem l'aigua de la pasta a bullir.
- Tirem un grapat de sal a l'aigua.
- Posem una paella a escalfar per torrar 40 g de pinyons.
- Si ja bull, hi tirem 350 g de tallarines.
- Anem torrant els pinyons.
- Posem els alls escalivats dels tomàquets al got batedor amb els tomàquets pelats. Triturem tomàquets i alls i hi afegim l'aigua dels musclos. Hi afegim una caiena.
- Tirem a la salsa els pinyons torrats. Ho barregem tot amb el braç batedor.
- Coem la pasta uns minuts menys del que ens diu el paquet.
- Posem una cassola ampla a escalfar.
- Un cop feta la pasta, la pesquem i la posem a la cassola ampla i calenta.
- Tirem la salsa de cirerols a les tallarines i ho integrem. Si cal, hi podem afegir l'aigua de cocció de les tallarines.
- Posem els musclos a la cassola.
- Hi afegim unes fulles d'alfàbrega tallades a mà i unes olives negres.