Tallarines amb olives i tàperes

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les tàperes són la poncella d'un arbust molt estès pel Mediterrani. És molt ric en flavonoides, que li atorguen propietats antiinflamatòries.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g farina de blat 

    10 ous (només els rovells) 

    150 g cirerols 

    80 g olives negres sense pinyol 

    50 g formatge Maó curat  

    20 g tàperes 

    2 g sal 

    1 bitxo fresc 

    Sàlvia fresca 

    Mantega 

    Farina 

    Oli d'oliva arbequina  

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Separem clares i rovells de 10 ous i deixem 10 rovells al bol, i les clares al recipient.  
  2. Aboquem al bol 200 g de farina de blat i 20 g de sal. Encaixem el bol i ho pastem durant 10 minuts.  
  3. Passem el pastó al bol i el tapem amb un drap humit, i ho deixem en repòs durant 1 hora.  
  4. Un cop el pastó ha reposat, és el moment de tallar-ho en 4 trossos. N'agafem 1 tros i comencem a estirar fent plecs sobre si mateix. Estirarem fins al nombre màxim de la màquina d'estirar pasta. I farem el mateix amb tots els trossos.  
  5. Deixem assecar les làmines de pasta estirades durant 20 minuts per cada cara.  
  6. Escalfem a foc baix una olla amb 4 litres d'aigua tapada.  
  7. Formem les tallarines passant cada una de les làmines assecades per la màquina. Un cop formades, les reservem amb farina. 
  8. Posem al foc una paella prou ampla i hi afegim una mica de mantega i un raig d'oli d'oliva arbequina. 
  9. Traiem les llavors d'1 bitxo fresc i el tallem a rodelles.  
  10. L'aboquem a la paella i el fem ballar juntament amb fulles de sàlvia fresca. 
  11. Afegim a la paella 150 g de cirerols, 80 g d'olives negres sense pinyol, 20 g de tàperes, que escorrem. Ho saltem i ho reservem. 
  12. Quan l'aigua bull, afegim a l'olla un grapat de sal i les tallarines. Ho coem fins a 2 minuts.  
  13. Un cop hagin passat 2 minuts i veiem que les tallarines suren i per tant estan cuites, és el moment de passar-les a la paella. 
  14. Apaguem el foc, ho integrem i ho reservem.  
  15. Emplatem amb una ració de tallarines, cirerols saltats i formatge de Maó, que ratllem.  
Anar al contingut