Tallarines amb olives i tàperes
INGREDIENTS
200 g farina de blat
10 ous (només els rovells)
150 g cirerols
80 g olives negres sense pinyol
50 g formatge Maó curat
20 g tàperes
2 g sal
1 bitxo fresc
Sàlvia fresca
Mantega
Farina
Oli d'oliva arbequina
Sal
PREPARACIÓ
- Separem clares i rovells de 10 ous i deixem 10 rovells al bol, i les clares al recipient.
- Aboquem al bol 200 g de farina de blat i 20 g de sal. Encaixem el bol i ho pastem durant 10 minuts.
- Passem el pastó al bol i el tapem amb un drap humit, i ho deixem en repòs durant 1 hora.
- Un cop el pastó ha reposat, és el moment de tallar-ho en 4 trossos. N'agafem 1 tros i comencem a estirar fent plecs sobre si mateix. Estirarem fins al nombre màxim de la màquina d'estirar pasta. I farem el mateix amb tots els trossos.
- Deixem assecar les làmines de pasta estirades durant 20 minuts per cada cara.
- Escalfem a foc baix una olla amb 4 litres d'aigua tapada.
- Formem les tallarines passant cada una de les làmines assecades per la màquina. Un cop formades, les reservem amb farina.
- Posem al foc una paella prou ampla i hi afegim una mica de mantega i un raig d'oli d'oliva arbequina.
- Traiem les llavors d'1 bitxo fresc i el tallem a rodelles.
- L'aboquem a la paella i el fem ballar juntament amb fulles de sàlvia fresca.
- Afegim a la paella 150 g de cirerols, 80 g d'olives negres sense pinyol, 20 g de tàperes, que escorrem. Ho saltem i ho reservem.
- Quan l'aigua bull, afegim a l'olla un grapat de sal i les tallarines. Ho coem fins a 2 minuts.
- Un cop hagin passat 2 minuts i veiem que les tallarines suren i per tant estan cuites, és el moment de passar-les a la paella.
- Apaguem el foc, ho integrem i ho reservem.
- Emplatem amb una ració de tallarines, cirerols saltats i formatge de Maó, que ratllem.