Tàrtar de bacallà amb carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau Paris
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El bacallà és un peix blanc i, per tant, de baix contingut greixós i amb proteïnes de bona qualitatAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
480 g bacallà esqueixat
400 g carxofes en conserva
30 ml oli OVE
1 ou
6 lloms d'anxova en oli
1/2 ceba de Figueres
Coriandre
Sal
PREPARACIÓ
- Aboquem al got americà 400 g de cors de carxofes i els triturem.
- Hi afegim oli i un pessic de sal. Ho turbinem de nou i ho reservem a foc baix.
- Tallem a daus petits 480 g de bacallà esqueixat. I el reservem en un bol mitjà.
- Piquem ceba de Figueres i coriandre fresc i ho afegim.
- Afegim i piquem 6 lloms d'anxova a l'oli.
- Agafem i separem la clara del rovell de l'ou i aboquem el rovell al bol. La clara la reservem. Ho integrem bé amb una forquilla.
- Amb un motlle rodó d'uns 8 cm emplatem el bacallà. Omplim el motlle tres quartes parts.
- Traiem el motlle i hi afegim crema de carxofes calenta pels voltants i una mica d'oli, també.