Tàrtar de bacallà amb ostres i brandada d'oli (DOP) del Baix Ebre-Montsià
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Bosch
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Can Bosch, Cambrils Port
INGREDIENTS
- 20 g de bacallà
- 100 cc d'oli (DOP) del Baix Ebre-Montsià
- 1 gotet de crema de llet
- 1 patata
- 1 all
- sal
- 2 cebes
- 4 torrades de pa
- 1 escarola arrissada
- 4 ostres del Delta de l'Ebre
- Per al tàrtar:
- 200 g de bacallà
- cibulet
- oli (DOP) del Baix Ebre-Montsià
- 1 escalunya
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua i sal, bulliu la patata prèviament pelada i tallada a trossos.
Per fer la brandada, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu l'all picat i el bacallà tallat a trossos. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi la patata, aixafeu-ho tot amb una forquilla, poseu-hi la crema de llet i deixeu-ho coure tot junt durant uns 5 minutets. Seguidament, tritureu-ho tot a la Thermomix.
A continuació, en un cassó amb una mica d'oli confiteu la ceba tallada 'en juliana' durant uns 30 minuts a foc suau. Després, tritureu-la amb la batidora.
Per fer el tàrtar de bacallà, poseu en un bol el bacallà tallat a dauets, l'escalunya picada, el cibulet picat i l'oli d'oliva i remeneu-ho bé amb una forquilla.
I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb el tàrtar i desemmotlleu-lo. A sobre, poseu-hi una torrada de pa i poseu-hi una ostra al damunt.
Per fer la brandada, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu l'all picat i el bacallà tallat a trossos. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi la patata, aixafeu-ho tot amb una forquilla, poseu-hi la crema de llet i deixeu-ho coure tot junt durant uns 5 minutets. Seguidament, tritureu-ho tot a la Thermomix.
A continuació, en un cassó amb una mica d'oli confiteu la ceba tallada 'en juliana' durant uns 30 minuts a foc suau. Després, tritureu-la amb la batidora.
Per fer el tàrtar de bacallà, poseu en un bol el bacallà tallat a dauets, l'escalunya picada, el cibulet picat i l'oli d'oliva i remeneu-ho bé amb una forquilla.
I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb el tàrtar i desemmotlleu-lo. A sobre, poseu-hi una torrada de pa i poseu-hi una ostra al damunt.