Tàrtar de cireres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joel Castanyer
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Resquitx, Golmés (Lleida)
- Informació nutricional -Obre
Les cireres destaquen per la seva riquesa en flavonoides i en polifenols, potents antioxidants que protegeixen l'organismeAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per al tàrtar:
- 100 u. de cireres
- 1/4 de ceba tendra
- 5 g de taronja pelada
- Per a la vinagreta:
- 100 ml d'oli
- 30 ml de vinagre de merlot
- 1 cc de mel
- 1 cc de mostassa
- 1 cc de sal
- una mica de pebre
- Per fer la reducció de vinagres:
- 100 g de vinagre de riesling
- 100 g de vinagre de cabernet
- Per a la presentació:
- 4 torradetes
- enciams variats
PREPARACIÓ
Per fer el tàrtar, piqueu les cireres, la ceba i la taronja en forma de dauets.
Per fer la reducció de vinagres, poseu el vinagre de Riesling en un cassó al foc a uns 70º fins que se n'evapori l'alcohol, que no arribi a bullir, i feu el mateix amb el cabernet en un altre cassó.
Per fer la vinagreta, barregeu el vinagre, l'oli, la mel, la mostassa, la sal i el pebre, en un bol, amb unes varetes manuals.
Finalment, barregeu el tàrtar i la vinagreta en un bol.
I ja per acabar, podeu fer diverses presentacions. Podeu posar el tàrtar en una copa, en una cullera d'aperitiu o en un plat... Afegiu-hi unes quantes gotes de les reduccions dels vinagres per sobre i acompanyeu-ho amb els enciams variats amanits amb les vinagretes i unes torradetes al costat.
Per fer la reducció de vinagres, poseu el vinagre de Riesling en un cassó al foc a uns 70º fins que se n'evapori l'alcohol, que no arribi a bullir, i feu el mateix amb el cabernet en un altre cassó.
Per fer la vinagreta, barregeu el vinagre, l'oli, la mel, la mostassa, la sal i el pebre, en un bol, amb unes varetes manuals.
Finalment, barregeu el tàrtar i la vinagreta en un bol.
I ja per acabar, podeu fer diverses presentacions. Podeu posar el tàrtar en una copa, en una cullera d'aperitiu o en un plat... Afegiu-hi unes quantes gotes de les reduccions dels vinagres per sobre i acompanyeu-ho amb els enciams variats amanits amb les vinagretes i unes torradetes al costat.