Tàrtar de moixama
INGREDIENTS
50 g de moixama
70 g de ceba tendra
30 g d'ametlla marcona
10 ml d'oli d'oliva verge extra
1 llima
2 fulles de cabdell d'enciam
Vinagre de poma
PREPARACIÓ
- Agafem un bol petit i hi aboquem un bon raig de vinagre de poma.
- Tallem a la microbrunesa 70 g de ceba tendra. Reservem en un bol gran la meitat de la ceba i l'altra meitat l'afegim al bol amb el raig de vinagre de poma.
- Tallem a la brunesa 50 g de moixama i la posem al bol gran amb la ceba sense vinagre
- Posem una paella petita a escalfar amb un raig d'oli d'oliva verge extra i, quan està calent, hi afegim 30 g d'ametlla marcona i la fregim uns 4-5 mintus. Passem les ametlles fregides a un plat amb paper absorbent Després les posem a la picadora i les piquem fins que tinguin textura de granet.
- Al bol on tenim la moixama, hi afegim les ametlles picades, 10 ml d'oli d'oliva verge extra i un raig de suc de llima. Ho integrem tot.
- La ceba que s'estava marinant amb el vinagre de poma, l'escorrem en un colador. Afegim la ceba al bol amb la resta dels ingredients i ho remenem.
- En un plat posem les fulles de cabdell d'enciam i les omplim amb el tàrtar de moixama que hem preparat. Per sobre, hi ratllem una mica de pela de llima.