Tàrtar de remolatxa
- Cuina: Marc Ribas i Iolanda Bustos
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La remolatxa és un vegetal que conté uns pigments naturals, anomenats antocianines, que posseeixen un potent efecte antioxidant, que ens ajuda a combatre els radicals lliures.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
6 umbel·les de flors de saüc
6 nous
15 cireres
3 remolatxes
4 xampinyons
4 branques de pimpinella
2 cullerades de llavors de xia
4 cullerades d'oli
1 rosa
una cullerada de gra de mostassa
una cullerada de vinagre de saüc
sal
farina d'arròs
aigua mineral
oli de gira-sol
sucre morè
gingebre
mostassa de Dijon
recuit de drap
fruit de saüc
PREPARACIÓ
- Tallem 3 remolatxes i les posem en un bol amb 1 cullerada de sal, 1 de sucre morè, gingebre ratllat, 200 g de fruita de saüc madur, cireres i una mica d'aigua. Ho barregem.
- Posem el contingut del bol en un recipient de vidre, hi afegim 1 rosa i 1 umbel·la de flor de saüc. Ho tapem amb un drap i una goma i el deixem en un lloc fresc i sec, a temperatura ambient, durant 7 dies.
- Obrim i colem el contingut del recipient de vidre un cop passats els set dies. Tallem ala brunesa la remolatxa i la reservem en un bol. Posem a reduir el suc en un recipient fins que quedi 1/3 de la quantitat inicial.
- Tallem 4 xampinyons i 12 meitats de nou a la brunesa i els afegim al bol de la remolatxa.
- Afegim al bol un grapat de fulles de pimpinella tallades, 1 cullerada de mostassa de Dijon, 1 cullerada de gra de mostassa, 2 cullerades de llavors de xia, sal i 1 raig de vinagre de saüc, i ho filmem a pell i ho reservem a la nevera durant 2 dies.
- Escalfem oli de gira-sol en una paella.
- Barregem en un bol 100 g de farina d'arròs, 50 g d'aigua freda, un rajolí de xampanyet de saüc i un polsim de sal.
- Arrebossem les flors de saüc amb la barreja del bol i les fregim a la paella. En retirem l'oli que sobra, en una safata amb paper absorbent.
- Traiem de la nevera el bol del tàrtar i hi afegim el suc reduït de la fermentació.
- Servim en un plat el tàrtar amb les flors arrebossades, flors de saüc fresques, unes quantes fulles de pimpinella, uns quants pètals de rosa de pitiminí i el recuit de drap.