Tàrtar de tonyina amb patates llumí
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les tàperes són la poncella d'un arbust molt estès pel Mediterrani. Són molt riques en flavonoides que els atorguen propietats antiinflamatòries.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g de llom de tonyina
4 ous
3 patates
2 cebes tendres
Julivert arrissat
Herba fontana
Ruca
Cogombrets envinagrats
Tàperes
Gingebre
Bitxo fresc
Mostassa de Dijon
Colatura d'anxova
Salsa Worcestershire
Whisky fumat
Pebre blanc
Pebre negre
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Per fer els rovells curats, posem els rovells en una carmanyola, els cobrim d'aigua, hi afegim un tap de colatura d'anxova, un raig d'oli i ho deixem a la nevera durant 24 hores.
- Pelem les patates, les tallem en forma de tires fines com un llumí i les posem en aigua i gel uns deu minuts perquè treguin midó i ens quedin més ben fregides.
- Tallem a una mida ben menuda les cebes tendres, els cogombrets i les tàperes. Per a quatre persones, hi hem posat cinc cogombrets i unes quinze tàperes. Tallem també un bocí de bitxo fresc, segons si us agrada més o menys picant.
- Tallem el llom de tonyina, ja sense pell, que abans haurem congelat durant 24 h i haurem descongelat a la nevera. Mullem el ganivet a cada tall i anem tallant la tonyina a contraveta, fins a fer-ne dauets.
- Posem en un bol ben fred la tonyina i tots els elements que hem tallat. Hi afegim també el gingebre, que ratllarem (si el teniu pelat i congelat, us anirà perfecte per ratllar). Ho integrem tot i ho assaonem amb una cullerada de salsa Worcestershire, una cullerada de whisky, una culleradeta de pebre blanc en pols, una cullerada de mostassa i un bon raig d'oli d'oliva. Ho integrem tot bé i ho acabem d'ajustar al nostre gust.
- Per fer les patates, les eixugueu bé i les fregiu en oli abundant ben calent. Les poseu en paper absorbent i les saleu.
- Amanim quatre fulles (pot ser herba fontana, xicoia, ruca, julivert arrissat, ravenissa ), amb oli, sal i pebre.
- Emplatem el tàrtar, el rovell curat, les herbes d'amanida i les patates fregides.