Tataki de síndria
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas i Pep Plaza
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
La síndria és una de les fruites d'estiu més lleugeres i hidratants, pel seu alt contingut d'aigua.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
150 g síndria
150 g de cireres
250 g de salsa soja
70 g de vinagre d'arròs
20 g de sucre panela
1 llimona
1 llima
gingebre
oli de gira-sol
menta
llavors de sèsam
PREPARACIÓ
- Tallem la síndria en forma de rectangle.
- Espremem i colem el suc d'una llimona en un recipient, juntament amb 250 g de salsa de soja. Hi introduïm la síndria i ho acabem de cobrir amb aigua mineral. Ha d'estar 1 h a la nevera.
- Fem oli de sèsam aixafant, en un morter, 4 cullerades de llavors de sèsam torrat, i les posem a enrossir amb un raig d'oli de gira-sol.
- Quan estiguin rosses, ho traiem del foc, hi afegim un raig d'oli de gira-sol i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
- Espinyolem les cireres.
- Posem a escalfar un pot alt amb 70 g de vinagre d'arròs, gingebre ratllat, 20 g de sucre panela i les cireres espinyolades. Ho hem de deixar reduir a la meitat.
- Eixuguem la síndria amb paper absorbent.
- Escalfem una planxa. Quan estigui calenta, hi posem un paper sulfurat i, al damunt, el tros de síndria. La marquem de totes bandes, a foc baix, fins que caramel·litzi.
- Retirem del foc el vinagre reduït, hi colem l'oli de sèsam, ho triturem i ho colem.
- Tallem el tros de síndria caramel·litzada, fent làmines d'1 cm.
- Ho servim amb el vinagre de cireres, ratlladura de llima i unes fulles de menta per damunt.