Tataki de síndria

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas i Pep Plaza
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La síndria és una de les fruites d'estiu més lleugeres i hidratants, pel seu alt contingut d'aigua.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    150 g síndria    

    150 g  de cireres

    250 g de salsa soja

    70 g  de vinagre d'arròs     

    20 g de sucre panela

    1 llimona

    1 llima

    gingebre

    oli de gira-sol

    menta

    llavors de sèsam

PREPARACIÓ

  1. Tallem la síndria en forma de rectangle.
  2. Espremem i colem el suc d'una llimona en un recipient, juntament amb 250 g de salsa de soja. Hi introduïm la síndria i ho acabem de cobrir amb aigua mineral. Ha d'estar 1 h a la nevera.
  3. Fem oli de sèsam aixafant, en un morter, 4 cullerades de llavors de sèsam torrat, i les posem a enrossir amb un raig d'oli de gira-sol.
  4. Quan estiguin rosses, ho traiem del foc, hi afegim un raig d'oli de gira-sol i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
  5. Espinyolem les cireres.
  6. Posem a escalfar un pot alt amb 70 g de vinagre d'arròs, gingebre ratllat, 20 g de sucre panela i les cireres espinyolades. Ho hem de deixar reduir a la meitat.
  7. Eixuguem la síndria amb paper absorbent.
  8. Escalfem una planxa. Quan estigui calenta, hi posem un paper sulfurat i, al damunt, el tros de síndria. La marquem de totes bandes, a foc baix, fins que caramel·litzi.
  9. Retirem del foc el vinagre reduït, hi colem l'oli de sèsam, ho triturem i ho colem.
  10. Tallem el tros de síndria caramel·litzada, fent làmines d'1 cm.
  11. Ho servim amb el vinagre de cireres, ratlladura de llima i unes fulles de menta per damunt.
Anar al contingut