Tatin de pebrots del piquillo
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els pebrots són una hortalissa d'elevat contingut en antioxidants gràcies a la vitamina C, als betacarotens i al licopè que contenen.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
200 g farina de blat
100 g mantega
95 g sucre
25 pebrots del piquillo
1 gra d'all
1 ou
Vi dolç
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem preparant la massa. Tamisem en un bol 200 g de farina de blat. Hi afegim 100 g de mantega pomada a quadrets i ho integrem amb les mans.
- Fem un forat al mig de la barreja i hi posem 1 ou que trenquem, 70 g de sucre blanc i sal. Ho pastem amb una llengua pastissera fins que estigui integrat.
- Agafem 2 fulls de paper sulfurat. Posem la massa damunt d'un full i la cobrim amb l'altre. Després hi passem el corró per sobre fins a estirar-la en forma rodona més ampla que la cassola que farem servir (uns 24 cm de diàmetre).
- Passem la massa a una safata i la deixarem reposar a la nevera durant 20 minuts.
- Posem un paper sulfurat en una safata de forn. Al damunt hi posem 24 pebrots del piquillo.
- Al damunt hi posarem un gra d'all laminat, 25 g de sucre, sal, pebre negre i vi dolç. Ho posarem al forn 30 minuts a 160 ºC. Al cap de 15 minuts girarem els pebrots.
- Posarem els pebrots a la cassola en forma de flor. Al damunt, hi posarem la massa reposada que teníem a la nevera (haurem d'haver tret els papers sulfurats). Entrarem bé les vores cap endins i ho enfornarem 20 minuts a 220 ºC.
- La desemmotllem amb cura i la girem.