Tatin de peres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pera és una fruita molt lleugera que conté pectina, un tipus de fibra soluble natural que pot millorar el trànsit intestinal així com augmentar la sensació de sacietat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
250 g de peres tipus conference
150 g de farina
50 g de sucre
25 g de mantega
20 g sucre llustre
10 ml d'aigua
1 ou
1 raig de vi ranci
1 raig de ginebra
ratlladura de gingebre
PREPARACIÓ
- Barregem en un bol 25 g de mantega amb textura pomada i 20 g de sucre llustre.
- Separem 1 ou, el rovell el posem al bol i la clara la reservem a la nevera per a alguna altra recepta.
- Afegim al bol 10 ml d'aigua i ho barregem.
- Tamisem dins del bol 150 g de farina i ho pastem.
- Posem la massa entre 2 papers parafinats i l'estirem amb un corró fins aconseguir un gruix d'uns 4 mm.
- Posem la massa al congelador en una safata.
- Tallem 250 g de peres a daus grossos.
- Posem en una paella 50 g de sucre i unes gotes d'aigua ho escalfem fins que aconseguir un caramel clar i brillant.
- Hi afegim les peres i les saltem amb el caramel.
- Hi afegim el gingebre ratllat, un raig de vi ranci i un raig de ginebra. Deixem evaporar l'alcohol.
- Posem en una safata de forn rodona les peres caramelitzades a la base i les cobrim amb la pasta sablé (que traiem del congelador).
- Ho posem tot al forn a 180º durant 15 minuts
Traiem el pastís del forn i el desemmotllem sobre una safata. El deixem refredar abans de menjar-nos-el.