Tatin de plàtan
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Afegir fruita a les preparacions, tant dolces com salades, és enriquir-les en nutrients, especialment vitamines, minerals i fibraAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
PER FER LA MASSA
140 g de farina
120 g de plàtan deshidratat
80 g de mantega pomada
55 g de sucre
1 ou
Aigua
PER A FARCIT
6 plàtans canaris verds
80 g de sucre
1 Llimona
Rom
Una cullerada de mantega
PER AL CRUMBLE
50 g de nous
40 g de mantega
40 g de farina
30 g de sucre morè
PREPARACIÓ
- Passem per la picadora 120 g de plàtan deshidratat.
- Posem 60 g de la pols de plàtan en el bol, on farem la massa, i en reservem la resta.
- Afegim al bol 140 g de farina, 55 g de sucre, un raig d'aigua i 80 g de mantega pomada. Fem un forat al mig i hi afegim 1 ou. Ho amassem suaument.
- Estirem la massa amb un corró entre 2 fulls de paper sulfurat. Posem la massa a sobre d'una safata i la deixem refredar al congelador (un mínim de 5'). No l'hi congelem.
- Pelem i tallem a rodelles 6 plàtans canaris verds.
- Posem en una paella o un motlle de forn 80 g de sucre, que caramel·litzarem mirant que no es cremi (haurem de posar i treure el recipient del foc).
- Un cop el sucre agafa color en enfosquir-se, hi afegim 1 cullerada de mantega, un raig de rom, el suc i la ratlladura d'una llimona.
- Marquem les rodelles del plàtan, primer d'un cara i després de l'altra. Hi aturem el foc i ho reservem.
- Traiem la massa del congelador. En traiem els fulls de paper sulfurat i cobrim amb la massa el recipient on tenim els plàtans caramel·litzats.
- Ajustem la massa a les vores del recipient i ho enfornem a 220º durant 15 minuts.
- Fem un crumble en un bol: hi posem els 60 g de farina de plàtan que teníem reservats, 40 g de farina i 30 g de sucre morè.
- Piquem 50 g de nous i els afegim al bol. Ho barregem.
- Posem una paella al foc amb 40 g de mantega i hi afegim la barreja que acabem de fer al bol. Ho homogeneïtzem.
- Traiem el crumble de la paella i l'estirem a sobre d'un paper sulfurat. Ho posem al forn en una safata, a 220º, durant 10 minuts (al forn encara tenim fent-se el cor del Tatin).
- Traiem el Tatin del forn, hi donem la volta a sobre d'un plat i hi posem el crumble per sobre. A punt!