Tatin de tubercles amb misso i salsa de iogurt
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Albert Lorenzo
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
PER ALS TUBERCLES:
3 naps
3 xirivies
3 pastanagues
2 moniatos
Sal gruixuda
Pasta de full
PER AL CARAMEL DE MISSO:
200 g de sucre
200 ml de nata
100 g de misso
PER A LA SALSA DE IOGURT
1 iogurt grec
Ratlladura de llimona i llima
Menta fresca
PREPARACIÓ
- Cuinem els tubercles a la sal com faríem amb un peix. Els posem al forn amb pell i els cobrim amb sal gruixuda una mica humitejada.
- Han de coure una hora o hora i mitja, en funció del forn.
- Quan els tubercles estan fets (els podeu cuinar també escalivats o bullits), retirem la sal i els pelem.
- Preparem el caramel de misso, fonent en un cassó el sucre amb aigua i remenant. Després hi afegim la nata calenta i una cullerada de misso per potenciar-ne el sabor.
- En un motlle per a pastissos amb paper sulfurat, posem els tubercles, hi afegim el caramel de misso i, a la part superior, la pasta de full.
- Posem el motlle a coure al forn i el girem en el moment d'emplatar.
- Acompanyem el pastís Tatin de tubercles amb salsa de iogurt, que preparem barrejant un iogurt grec amb la ratlladura d'algun cítric, en aquest cas, llimona i llima, i amb una mica de menta fresca picada.