Tatin de tubercles amb misso i salsa de iogurt

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Albert Lorenzo
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • PER ALS TUBERCLES:

    3 naps

    3 xirivies

    3 pastanagues

    2 moniatos

    Sal gruixuda

    Pasta de full

     

    PER AL CARAMEL DE MISSO:

    200 g de sucre

    200 ml de nata

    100 g de misso

     

    PER A LA SALSA DE IOGURT

    1 iogurt grec

    Ratlladura de llimona i llima

    Menta fresca

     

     

PREPARACIÓ

  1. Cuinem els tubercles a la sal com faríem amb un peix. Els posem al forn amb pell i els cobrim amb sal gruixuda una mica humitejada.
  2. Han de coure una hora o hora i mitja, en funció del forn.
  3. Quan els tubercles estan fets (els podeu cuinar també escalivats o bullits), retirem la sal i els pelem.
  4. Preparem el caramel de misso, fonent en un cassó el sucre amb aigua i remenant. Després hi afegim la nata calenta i una cullerada de misso per potenciar-ne el sabor. 
  5. En un motlle per a pastissos amb paper sulfurat, posem els tubercles, hi afegim el caramel de misso i, a la part superior, la pasta de full.
  6. Posem el motlle a coure al forn i el girem en el moment d'emplatar.
  7. Acompanyem el pastís Tatin de tubercles amb salsa de iogurt, que preparem barrejant un iogurt grec amb la ratlladura d'algun cítric, en aquest cas, llimona i llima, i amb una mica de menta fresca picada. 

 

 

Anar al contingut