Terra i mar de mol·luscs i bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ramon Freixa
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El racó d'en Freixa, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 ostres
- 8 cloïsses
- 8 navalles
- 24 escopinyes
- 8 orelles de mar
- 100 g de múrgoles
- 100 g de bolets de Sant Jordi
- 100 g de rossinyols
- verdures:
- espàrrecs, minipastanagues, mininaps, minicarbassó
- pasta sablée
- 50 g d'avellana en pols
- sal i oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, en una olla amb aigua bullint i sal, escaldeu les verdures durant uns segons i després refredeu-les en un bol amb aigua i gel.
A continuació, a la mateixa olla escaldeu les ostres, les cloïsses, les navalles, les orelles de mar i les escopinyes durant uns segons, i després refredeu-les en un bol amb aigua i gel. Seguidament, deixeu-les refredar i traieu-ne les cloves.
Per fer la picada, poseu en un bol la pasta "sablée" i l'avellana en pols, i tritureu-ho amb el morter.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli, salteu les múrgoles, els bolets de Sant Jordi i els rossinyols. Quan estiguin dauradets, rectifiqueu-los de sal.
I ja per acabar, feu una base amb el marisc al fons del plat, poseu-hi les verduretes i els bolets per sobre, i amaniu-ho tot amb la picada.
A continuació, a la mateixa olla escaldeu les ostres, les cloïsses, les navalles, les orelles de mar i les escopinyes durant uns segons, i després refredeu-les en un bol amb aigua i gel. Seguidament, deixeu-les refredar i traieu-ne les cloves.
Per fer la picada, poseu en un bol la pasta "sablée" i l'avellana en pols, i tritureu-ho amb el morter.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli, salteu les múrgoles, els bolets de Sant Jordi i els rossinyols. Quan estiguin dauradets, rectifiqueu-los de sal.
I ja per acabar, feu una base amb el marisc al fons del plat, poseu-hi les verduretes i els bolets per sobre, i amaniu-ho tot amb la picada.