Terrina catalana de poma

  • Programa: La selva
  • Cuina: Joel Castanyé i M. Àngels Chiriboga
  • Restaurant: La Boscana (Bellvís de Cerdanya. Pla d'Urgell)

INGREDIENTS

  • PER A LA POMA  AL VI OLORÓS:

    Pomes

    Vi olorós

    Aigua

    Calç

     

    PER A LA MARINADA:.

    Vi de porto

    Brandi

    All

    Julivert en pols

    Sal

    Pebre negre

    Nou moscada

    Sucre

     

    PER AL FARCIT:

    Pit de pollastre

    Magret d'ànec

    Foie-gras d'ànec

    Botifarra crua

    Carn picada

    Cansalada fresca

    Ous

    Nata

    Festucs

    Figues seques

    Préssec

    Farigola

    Oli d'oliva

    Brou

    Fulls de gelatina

PREPARACIÓ

 

  1. Per preparar les pomes, les marinem dues hores en aigua i calç.
  2. Després, les bullim a foc lent durant dues hores més amb vi olorós i aigua.
  3. Preparem un almívar amb sucre, nou moscada, pebre negre, sal, julivert en pols, all, brandi i vi de porto, i marinem les pomes. 
  4. Per fer el farcit, preparem un paté barrejant en un bol les carns tallades (pit de pollastre, magret d'ànec, foie-gras d'ànec, botifarra crua, carn picada i cansalada fresca) amb ous, nata, festucs o figues seques, préssec, farigola, oli d'oliva, brou i fulls de gelatina. 
  5. Amb una cullera, buidem les pomes i les omplim amb el farcit.
  6. Les tornem a tancar i les enfornem. S'han de treure del forn quan arriben a 65 graus.  
  7. Les deixem refredar i les tallem a rodanxes.
  8. Tallem un croissant en triangles, el pintem amb nata i rovell d'ou i el coem al forn fins que sigui cruixent.
  9. Emplatem amb les pomes farcides de paté i el croissant i amanim amb oli, sal i pebre.
Anar al contingut