Terrina catalana de poma
- Programa: La selva
- Cuina: Joel Castanyé i M. Àngels Chiriboga
- Restaurant: La Boscana (Bellvís de Cerdanya. Pla d'Urgell)
INGREDIENTS
PER A LA POMA AL VI OLORÓS:
Pomes
Vi olorós
Aigua
Calç
PER A LA MARINADA:.
Vi de porto
Brandi
All
Julivert en pols
Sal
Pebre negre
Nou moscada
Sucre
PER AL FARCIT:
Pit de pollastre
Magret d'ànec
Foie-gras d'ànec
Botifarra crua
Carn picada
Cansalada fresca
Ous
Nata
Festucs
Figues seques
Préssec
Farigola
Oli d'oliva
Brou
Fulls de gelatina
PREPARACIÓ
- Per preparar les pomes, les marinem dues hores en aigua i calç.
- Després, les bullim a foc lent durant dues hores més amb vi olorós i aigua.
- Preparem un almívar amb sucre, nou moscada, pebre negre, sal, julivert en pols, all, brandi i vi de porto, i marinem les pomes.
- Per fer el farcit, preparem un paté barrejant en un bol les carns tallades (pit de pollastre, magret d'ànec, foie-gras d'ànec, botifarra crua, carn picada i cansalada fresca) amb ous, nata, festucs o figues seques, préssec, farigola, oli d'oliva, brou i fulls de gelatina.
- Amb una cullera, buidem les pomes i les omplim amb el farcit.
- Les tornem a tancar i les enfornem. S'han de treure del forn quan arriben a 65 graus.
- Les deixem refredar i les tallem a rodanxes.
- Tallem un croissant en triangles, el pintem amb nata i rovell d'ou i el coem al forn fins que sigui cruixent.
- Emplatem amb les pomes farcides de paté i el croissant i amanim amb oli, sal i pebre.