Terrina d'ànec, prunes i puré de naps
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Felip Llufriu
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Restaurant Moo-Hotel Omm, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la terrina d'ànec:
- 150 g de magret
- 20 g de papada
- 15 g de peus de porc
- 5 g de clara
- 20 g de molla de pa remullat amb nata
- 15 g de prunes
- 15 g de trompetes saltades
- 1 tassa de salsa d'ànec
- sal i pebre
- Per al puré de naps:
- ¿ kg de naps
- aigua
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, talleu a dauets el magret, la papada i els peus de porc, poseu-los a la Thermomix juntament amb la clara d'ou i la molla de pa remullada amb nata i tritureu-ho.
Quan estigui tot ben triturat, afegiu-hi les prunes desossades, les trompetes i una mica de sal i pebre i tritureu-ho un minut més. A continuació, poseu la barreja en un motlle i deixeu-lo coure al forn al bany maria durant una hora i mitja a 180 graus.
Tot seguit, desemmotlleu la terrina, talleu-la a rodanxes i reserveu-la.Per fer el puré de naps, poseu els naps tallats a trossos en un cassó amb aigua bullint i sal i deixeu-los coure una estona.
Quan els naps estiguin ben cuits, poseu-los en un bol amb una mica de l'aigua de la seva cocció i tritureu-ho amb el túrmix.I ja per acabar emplateu una rodanxa de terrina d'ànec, cobriu-la amb la salsa d'ànec i poseu-hi una mica de puré de naps al costat.
Quan estigui tot ben triturat, afegiu-hi les prunes desossades, les trompetes i una mica de sal i pebre i tritureu-ho un minut més. A continuació, poseu la barreja en un motlle i deixeu-lo coure al forn al bany maria durant una hora i mitja a 180 graus.
Tot seguit, desemmotlleu la terrina, talleu-la a rodanxes i reserveu-la.Per fer el puré de naps, poseu els naps tallats a trossos en un cassó amb aigua bullint i sal i deixeu-los coure una estona.
Quan els naps estiguin ben cuits, poseu-los en un bol amb una mica de l'aigua de la seva cocció i tritureu-ho amb el túrmix.I ja per acabar emplateu una rodanxa de terrina d'ànec, cobriu-la amb la salsa d'ànec i poseu-hi una mica de puré de naps al costat.