Terrina de micuit i magret amb foie
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Terrina de micuit
- (per compartir)
- 1 foie envasat
- sal de Maldon
- pebre de Sechuan
- Magret amb foie
- (per a 2 persones)
- 1 micuit
- 1 magret d'ànec
- sal de Maldon
- pebre de Sechuan
- Per a la salsa
- 8 figues dessecades
- ceba confitada
- 1 cullerada de vinagre de xerès
- pa d'espècies
PREPARACIÓ
Terrina de micuit
1. Posem una olla amb aigua a bullir. Quan arrenqui el bull, la retirem del foc i hi tirem el fetge d'ànec envasat al buit, sense treure'l de la bossa.
2. Retirem el fetge de l'olla quan l'aigua sigui tèbia.
3. Fiquem el fetge a la nevera al voltant de 12 hores perquè es compacti.
4. Traiem el fetge de la bossa al buit.
5. Tallem el fetge a rodanxes i, amb unes pinces, en traiem els nervis i les venes que hi hagin quedat.
6. Emplatem una rodanxa de fetge d'ànec i hi tirem per sobre una mica de sal gruixuda i uns grans de pebre negre.
Magret amb foie
1. Retirem una mica de greix del magret d'ànec. Posem una paella al foc amb el greix que li hem tret i ho deixem coure fins que quedi com oli.
2. Quan tinguem aquest oli, el passem a un cassó a foc lent i hi incorporem al ceba confitada i les figues tallades a trossets.
3. Quan la salsa comenci a agafar cos, hi afegim uns trossets de pa d'espècies i el vinagre de xerès.
4. Deixem coure la salsa un parell de minuts més, la triturem i la passem pel colador per treure'n els grumolls, els granets de les figues i la fibra de la ceba. Ja tenim la salsa!
5. A la mateixa paella on hem desfet el greix d'ànec, marquem els talls del magret d'ànec per les dues bandes.
6. Retirem els talls de magret de la paella i els deixem reposar a sobre de paper de cuina perquè deixin anar l'excés de greix.
7. Triem un plat que pugui anar al forn i hi emplatem els talls de magret d'ànec.
8. Tallem unes làmines de micuit i les col·loquem al damunt dels talls d'ànec.
10. Salsem el magret amb el micuit i hi afegim una mica de pebre i sal pel damunt.
11. Posem el plat al forn, al voltant de 4 minuts, a 180º C.
12. Fem servir el mateix plat que hem ficat al forn per anar a taula. Així, aguantarà més estona calent!
1. Posem una olla amb aigua a bullir. Quan arrenqui el bull, la retirem del foc i hi tirem el fetge d'ànec envasat al buit, sense treure'l de la bossa.
2. Retirem el fetge de l'olla quan l'aigua sigui tèbia.
3. Fiquem el fetge a la nevera al voltant de 12 hores perquè es compacti.
4. Traiem el fetge de la bossa al buit.
5. Tallem el fetge a rodanxes i, amb unes pinces, en traiem els nervis i les venes que hi hagin quedat.
6. Emplatem una rodanxa de fetge d'ànec i hi tirem per sobre una mica de sal gruixuda i uns grans de pebre negre.
Magret amb foie
1. Retirem una mica de greix del magret d'ànec. Posem una paella al foc amb el greix que li hem tret i ho deixem coure fins que quedi com oli.
2. Quan tinguem aquest oli, el passem a un cassó a foc lent i hi incorporem al ceba confitada i les figues tallades a trossets.
3. Quan la salsa comenci a agafar cos, hi afegim uns trossets de pa d'espècies i el vinagre de xerès.
4. Deixem coure la salsa un parell de minuts més, la triturem i la passem pel colador per treure'n els grumolls, els granets de les figues i la fibra de la ceba. Ja tenim la salsa!
5. A la mateixa paella on hem desfet el greix d'ànec, marquem els talls del magret d'ànec per les dues bandes.
6. Retirem els talls de magret de la paella i els deixem reposar a sobre de paper de cuina perquè deixin anar l'excés de greix.
7. Triem un plat que pugui anar al forn i hi emplatem els talls de magret d'ànec.
8. Tallem unes làmines de micuit i les col·loquem al damunt dels talls d'ànec.
10. Salsem el magret amb el micuit i hi afegim una mica de pebre i sal pel damunt.
11. Posem el plat al forn, al voltant de 4 minuts, a 180º C.
12. Fem servir el mateix plat que hem ficat al forn per anar a taula. Així, aguantarà més estona calent!