Tiradito de rap i safrà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
És obligatori congelar el peix que es prendrà en cru, a - 20ºC durant, com a mínim 48 hores, per evitar la infecció per Anisakis.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
800 g de filet de cueta de rap negre
6 llimes
2 bitxos frescos
1 gra d'all
Safrà
Coriandre
Gingebre
Julivert
Sal
Pebre
Pebre vermell fumat picant
Cogombre
Api
Espàrrecs blancs
Pastanaga
Pebrot groc
Sucre
Oli d'alvocat
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem en un bol gros 1 kg de sal, 1 kg de sucre, 1 cullerada de pebre vermell fumat picant i oli OVE. Ho barregem.
- En una safata fem un llit amb la barreja de sal, sucre i pebre. Hi posem els 800 g de filet de cua de rap negre i ho acabem de tapar amb sal. Ho filmem i ho deixem a la nevera durant 10 minuts.
- Traiem les llavors de 2 bitxos frescos.
- Traiem les llavors i els nervis d'un pebrot groc i el pelem.
- Posem els bitxos i el pebrot en un recipient amb aigua calenta i els bullim durant 10 minuts.
- Netegem el peix en un bol amb aigua mineral. El tallem a tires, el posem en un tàper i el fiquem a la nevera.
- Posem el pebrot i els bitxos bullits en un got de túrmix.
- Espremem 6 llimes i en posem el suc al got de túrmix.
- Expandim uns quants brins de safrà en una paella. Els afegim al got del túrmix.
- Hi afegim 1 gra d'all sense el germinat, gingebre ratllat, oli OVE, oli d'alvocat, pebre negre i un polsim de sal. Ho triturem amb el túrmix.
- Colem la barreja a dins d'un bol.
- Traiem de la nevera les tires de peix i les posem a marinar al bol. Ho filmem i ho fiquem a la nevera 10 minuts.
- Bullim en un recipient 1 l d'aigua mineral i hi desfem 30 g de sucre i 20 g de sal.
- Pelem un manat d'espàrrecs blancs i els bullim 10 minuts al recipient d'aigua amb sal i sucre.
- Traiem els espàrrecs del recipient i els reservem en una safata amb un raig d'oli OVE.
- Pelem i tallem 1 cogombre, 1 pastanaga i 1 branca d'api a la brunesa. Tallem els espàrrecs a tires i barregem totes les verdures en un bol.
- Piquem unes quantes fulles de julivert i coriandre i les barregem amb el peix marinat.
- Servim les verdures tallades a la brunesa en un plat i hi posem el peix per sobre, amb unes quantes flors d'all també per sobre.