Tiramisú de nous
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El mascarpone és un formatge fresc cremós molt energètic i ric en greixos, ja que s'elabora a base de crema de llet i nata, per tant, el seu consum ha de ser moderat i ocasional.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
270 g de mascarpone
200 g de sucre
120 g de farina
130 ml de cafè
100 ml de beguda de nous
4 ous
Licor de cafè
Cacau en pols
Nous pelades
PREPARACIÓ
- Separem clares i rovells de 4 ous. En el bol de les clares hi anirem afegint 100 g de sucre mentre les muntem a punt de neu. En el bol dels rovells hi afegim 20 g de sucre mentre les blanquegem amb varetes elèctriques.
- Afegim de mica en mica els rovells blanquejats al bol de les clares a punt de neu amb moviments embolcallants.
- Afegim a la barreja 120 g de farina amb un tamisador.
- També hi afegim 30 ml de cafè fet.
- Posem la barreja a una mànega i l'anirem posant en forma de rectangle en un paper de forn que tenim en una safata. Ho enfornarem 15 minuts a 170º.
- En un bol hi posem 100 ml de beguda de nous, 270 g de mascarpone i 80 g de sucre. Ho muntem amb les varetes elèctriques durant 3 minuts.
- Maltallem un grapat de nous pelades.
- Tallem el pessic temperat en rectangles segons el motlle on posareu el tiramisú. Posem al motlle la base del pessic.
- En una gerreta hi barregem 100 ml de cafè fet amb unes gotes de licor de cafè. Xopem el pessic que ja és a la base del motlle amb el líquid.
- Al damunt hi afegim la crema de mascarpone, després les nous, una mica de cacau en pols i l'altre tros de pessic. Xoparem aquesta última capa amb més líquid de cafè i licor i repetim una nova capa de mascarpone, nous i cacau.
- Ja podem emplatar una ració.