Tires de pollastre arrebossades amb festucs
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
A l'hora de fregir aliments, hem de vigilar que sigui en oli abundant, prou perquè cobreixi l'aliment. D'aquesta manera s'hi fa una capa cruixent que no permet que l'oli entri a l'aliment, sinó només l'escalfor, per coure'l.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 pits de pollastre (500 g)
240 g festucs torrats salats (pes sense pelar)
120 torradetes de pa
100 g raïm negre
30 g formatge blau de vaca
3 ous
400 ml oli suau
8 g de sumac
1 branca de romaní
Farina
Oli d'oliva verge extra
Sal
PREPARACIÓ
- Posem durant una hora els pits de pollastre en un bany d'aigua i sal que haurem preparat amb 100 g de sal per cada litre d'aigua.
- Escalfem en un pot d'acer inoxidable 400 ml d'oli d'oliva suau a 80º. Hi posem una branca de romaní, tapem el pot, apaguem el foc i traiem el romaní després de 30 segons. Colem l'oli on hem infusionat el romaní i el reservem.
- Agafem els pits de pollastre i els assequem. Els tallem a tires i els posem en un plat fondo.
- Hi afegim al bol els 8 g de sumac, una espècie utilitzada a la cuina libanesa. i ho barregem bé amb les tires. Tapem el plat i el posem a la nevera.
- Pesem 240 g de festucs torrats i els esclovellem; sense closca hem de tenir 120 g de festucs. Triturem els festucs fins que siguin una pols fina que reservarem en un plat.
- Triturem 120 g de torradetes de pa i el resultat el barregem amb els festucs triturats.
- Per fer la salsa d'acompanyament, en un got posem els 100 g de raïm negre i hi tirem un raig de l'oli de romaní, que ha d'estar a temperatura ambient. Ho turbinem tot i després colem el resultat.
- Posem en un got net la barreja de raïm i oli. Salem. Hi aboquem un raig de l'oli aromatitzat amb romaní, afegim un ou i turbinem. Mentre turbinem anem afegint tot l'oli aromatitzat que queda. Després hi posem 30 g formatge blau de vaca en trossets i tornem a turbinar i la salsa ja estarà llesta.
- Posem una paella amb abundant oli d'oliva verge extra a escalfar-se. Batem dos ous.
- Per arrebossar les tires de pollastre, primer les passem per farina, després per ou, i acabem l'arrebossat amb la barreja que hem preparat amb les torradetes i els festucs.
- Posem les tires en la paella d'oli calent i les fregim fins que estiguin daurades. Quan les traiem, les deixem en un plat amb paper absorbent.
- Podem emplatar les tires de pollastre amb una mica de salsa de festucs i raïm al costat.