Tofu lacat
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
El tofu s'obté després de quallar les proteïnes del batut de soja. El tofu és ric en proteïnes vegetals, té un baix contingut en greixos i destaca pel seu contingut de calci.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
5 tomàquets madurs
2 pastanagues
1 cabeça d'alls
1 pebrot vermell
1 bitxo
1 porro
1 patata grossa
1 cullerada de pasta de tomàquet
1 paquet de tofu
1 bròcoli
200 g d'arròs basmati
200 g de llet de coco
100 g de sucre morè
aigua mineral
sal
pebre negre
cibulet
PREPARACIÓ
Posem una cabeça d'alls amb sal en una safata i la fiquem al forn, a 220 graus, durant 35 minuts.
Per fer un brou, tallem les verdures: les pastanagues, una cabeça d'alls, els tomàquets madurs, el pebrot vermell, el porro, el bitxo, la patata i la cullerada de pasta de tomàquet.
Escaldem el bròcoli en una olla, 3 minuts, i el reservem.
A la mateixa olla, deixem bullir les verdures, amb el mateix volum d'aigua que de verdura. Ho deixem bullir fins que gairebé s'evapori tota l'aigua.
Ho triturem tot, hi afegim un o dos gots d'aigua i deixem que bulli 5 minuts més. Hi afegim 100 grams de sucre morè, un polsim de sal i 5 voltes de pebre negre.
Un cop cuit, ho colem i reservem aquesta laca de verdures en un altre pot. De moment, no el posarem al foc.
Rentem i bullim l'arròs basmati, amb el mateix volum d'arròs que la suma d'aigua mineral i la llet de coco. El salem i el posem al foc en un pot tapat. Arranquem en fred; mantindrem el foc al màxim durant 2 minuts; al mínim durant 13 minuts i 5 minuts de repòs fora del foc.
Reduïm una mica més la laca de verdures que tenim reservada en el pot.
Traiem el tofu i el posem en una safata recoberta de paper sulfurat.
Pintem el tofu amb la laca de verdures i el posem al forn, a 220 graus, durant 5 minuts. El traiem i el tornem a pintar. Aquest procés el farem tres vegades més, de manera que en total ho farem 4 cops. Saltem l'arròs amb el bròcoli, amb una gota d'oli.
Servim el tofu lacat sobre un llit d'arròs i bròcoli i, al damunt, hi afegim el cibulet picat i el pebre.