Tomàquet farcit d'amanida
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
El tomàquet és l'aliment estrella de l'estiu, n'hi ha moltíssimes varietats: si l'una és bona, l'altra encara més! En destaca la gran quantitat que aporta de vitamina C, minerals i fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 1 PERSONA
1 tomàquet cor de bou
50 g formatge fresc de cabra
15 ml oli OVE
10 g panses
10 g olives sense pinyol
7 ml vinagre de Mòdena
5 g tàperes
5 g pinyons torrats
2 anxoves
Alfàbrega fresca
Orenga fresca
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Agafem un tomàquet cor de bou, el tallem per la part superior i, amb l'ajuda d'una cullera, el buidem. Guardem la part superior per a l'emplatat.
- Comencem el farcit tallant a trossos la carn que hem tret del tomàquet. La reservem en un bol.
- Tallem a trossos 50 g de formatge de cabra i l'afegim al bol.
- A continuació, piquem menut 2 lloms d'anxoves i els passem al bol.
- Agafem i maltallem un grapat d'olives sense pinyol. Les afegim al bol, amb unes panses i uns pinyons torrats.
- Acabem el farcit amb una cullerada de tàperes que, si voleu, podeu maltallar.
- Salem i pebrem el farcit i ho barregem bé amb una cullera.
- Farcim el tomàquet i el reservem un moment.
- Fem una vinagreta posant en un pot de vidre 2 parts d'oli d'oliva i 1 de vinagre de Mòdena. Hi afegim un polsim de sal. Acabem la vinagreta maltallant unes fulles d'alfàbrega fresca i unes fulles d'orenga fresca. Tapem el pot, sacsegem i ja tenim la vinagreta a punt.
- En el moment de servir, posem una mica de vinagreta per damunt del farcit i presentem el tomàquet tapant-lo amb la part superior tallada.