Tomàquet farcit
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El tomàquet conté licopè, un pigment natural que li aporta color vermell i que té funció antioxidant, i quan es cuina se'n potencia l'efecte.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 1 PERSONA:
1 tomàquet rosa gran
100 g mongeta del ganxet cuita
3 xiitakes
1/2 bola de mozzarella
1/4 carbassó
Una mica d'aigua en una gerreta
Coriandre
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Traiem la part superior del tomàquet i el buidem amb l'ajuda d'una cullera. En reservarem la polpa en un plat.
- Tallem a macedònia un quart de carbassó i tallem a làmines 3 xiitakes.
- En una paella saltem durant dos minuts el carbassó, els xiitakes, sal i pebre amb un raig d'oli.
- A la mateixa paella hi afegim 100 g de mongeta del ganxet ja cuita i la polpa del tomàquet. Ho integrem durant un minut a foc viu.
- Amb una cullera farcim el tomàquet, el col·loquem a la safata de la fregidora d'aire i posem una mica d'aigua a la safata.
- Fiquem la safata a la fregidora i ho coem 20 minuts a 190º.
- Eixuguem i tallem per la meitat una bola de mozzarella que deixem escorrent-se una mica. Després la tallem en dues rodelles.
- Quan hagin passat 15 minuts de la cocció del tomàquet, hi afegirem les rodelles de mozzarella. Ho deixarem coure 5 minuts més a 190º.
- Presentem el tomàquet amb unes fulles de coriandre que picarem.