Tonyina amb romesco blanc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les nous són riques en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E, tots dos nutrients importants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
500 g ventresca de tonyina
150 ml oli OVE
30 ml vinagre chardonnay
15 ml vinagre de sidra
10 nous
10 fulles d'estragó
10 fulles de cerfull
5 tiges de julivert
2 filets d'anxova
2 rovells d'ou dur
1 ou
1 ceba tendra
1 cogombret agredolç en conserva
1 cullerada de tàperes en conserva
Pebre shichimi
Vi xarel·lo
Enciamet
Flor de sal
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem preparant l'embolcall amb què courem la tonyina. En un pot, hi posem aigua i la mateixa quantitat de vi xarel·lo jove. Ho portem a ebullició, apaguem el foc, i ho vessem en un plat fons on tenim 4 làmines primes de fusta especials per coure carn o peix a la barbacoa, i un tros de cordill. Les banyem durant una hora.
- Fem una salsa remolada posant en un got batedor: 2 filets d'anxova tallats petits, 2 rovells d'ou dur, 1 ou, 1 cogombret envinagrat tallat petit, 2 escalunyes tallades petites, 30 ml de vinagre chardonnay, 10 fulles d'estragó, 10 fulles de cerfull, les fulles de julivert i un pessic de sal.
- Ho triturem i ho emulsionem amb oli OVE fins tenir textura d'una maionesa. Ho passem a un biberó i ho reservem.
- A continuació farem un romesco blanc. En el got batedor, hi posarem: una ceba tendra tallada ben petita, 15 ml de vinagre de sidra, 10 nous amb closca que pelarem, un polsi m de sal i una mica de pebre negre.
- Afegim al got batedor una mica d'oli i ho comencem a triturar. Emulsionarem aquest romesco amb 150 ml d'oli OVE. Un cop tinguem una textura ben fina, ho passarem a un biberó i ho reservarem.
- Agafem 500 g de ventresca de tonyina i la tallem en 4 porcions. Les salpebrem amb pebre shichimi.
- Traiem del bany d'aigua i vi les làmines de fusta i emboliquem amb cura les porcions de tonyina lligant-les amb el cordill.
- Coem els paquetets de tonyina en una barbacoa i els girem perquè es coguin bé per tot arreu.
- Un cop tenim la tonyina cuita, desemboliquem els paquetets i la tallem a làmines fines.
- Ho servim posant al fons del plat romesco blanc i a sobre, les làmines de tonyina. Ho acabarem amb uns puntets de remolada i una mica d'enciamet. Bon profit!