Tonyina amb salsa remolada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La tonyina és un peix blau molt ric en àcids grassos omega-3, greixos saludables essencials per a la salutAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g de llom de tonyina
250 ml oli OVE
15 g de sal
4 escalunyes
4 filets d'anxova
4 rovells d'ou dur
3 alls confitats
2 taronges
2 filets d'anxova
1 cogombret agredolç
1 cullerada de tàperes en conserva
1 ou
1 gra d'all
1 cebeta tendra
1 llima
Julivert
Estragó
Cerfull
Vinagre chardonnay
Gingebre
Aigua mineral
Llimona
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
- Tallem 4 escalunyes i les enrossim en una paella amb oli OVE durant uns 15-20 minuts a foc lent.
- Coem 4 ous (amb una mica de vinagre i sal) durant 6-9 minuts.
- Posem els rovells cuits en un batedor.
- Retirem del focles escalunyesun cop fetes, colem l'oli i les posem al got batedor.
- Tallem a la brunesa 1 cogombret agredolç, 4 filets d'anxova i una cullerada de tàperes i ho posem al got batedor. Hi afegim l'oli de les anxoves.
- Piquem cerfull, estragó i julivert i ho fiquem al got batedor.
- Ho turbinem tot molt fi fent servir una mica d'oli OVE.
- Colem el resultat en un altre got batedor.
- En aquest got hi afegim 1 ou cru, pebre, sal i vinagre chardonnay. Ho turbinem amb oli per fer-ne una maonesa.
- Fem suc amb 2 taronges.
- El colem en un recipient.
- Ratllem en aquest recipient 1 gra d'all i un tros de gingebre ratllat.
- Dissolem 15 g de sal en 200 ml d'aigua.
- Afegim al recipient del marinat (on tenim el suc de les taronges etc) 250 ml d'oli OVE i l'aigua amb sal dissolta.
- Hi posem els 400 g del llom de tonyina.
- Ho deixem reposar 15 minuts. Fora de la nevera.
- Eixuguem la tonyina.
- En un got batedor posem 3 grans d'all confitats, 2 filets d'anxova, unes gotes de llimona, oli OVE i sal. Ho emulsionem i ho passem a un biberó.
- En una planxa a foc molt baix posem una base de paper sulfurat i a sobre el llom de la tonyina ja marinada.
- Fem la tonyina molt poc, per tots quatre cantons. Per dins ha de quedar molt poc feta.
- Tallem una ceba tendra a rodelles.
- Tallem la tonyina, la servim en una safata i per sobre hi posem punts tant de salsa remolada com de l'allioli d'anxoves.