Tonyina en escabetx
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La tonyina és un peix blau d'alt contingut en àcids grassos omega-3, greixos essencials per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
500 g de llom de tonyina- 20 g midó de blat de moro
- 2 pastanagues
- 2 cebes de Figueres
- 2 grans d'all
- 1 poma Granny Smith
- Fulles de roure
- Fulles d'endívia
- Tomàquet cirerol
- Pebre negre en boles
- Una fulla de llorer
- Farigola
- Romaní
- Vi ranci
- Vinagre vell
- Mostassa antiga
- Sal
- Sucre panela
- Pa torrat
- Pebre vermell agredolç
- Alfàbrega
- Julivert
- Oli OVE
PREPARACIÓ
- Tallem a juliana 2 pastanagues i 2 cebes de Figueres. Les reservem.
- Laminem i fem ballar 2 grans d'all en una cassola amb oli OVE. Hi afegim una fulla de llorer.
- Afegim unes branques de farigola i romaní.
- Ofeguem l'all amb vi ranci i vinagre vell.
- Aixafem unes boletes de pebre negre i les afegim a la cassola.
- Afegim 1 cullerada de sucre panela i ho remenem per que es desfaci.
- Desfem 20 g de midó de blat de moro amb aigua mineral i l'afegim a la cassola per lligar l'escabetx.
- Afegim les verdures en juliana i les deixem suar a foc baix.
- Pelem i tallem a juliana 1 poma Granny Smith i l'afegim a l'escabetx. Tallem a daus mida mossegada 500 g de llom de tonyina.
- Afegim a la cassola 1 cullerada de mostassa antiga.
- Retirem l'escabetx del foc i hi posem la tonyina, una mica d'oli OVE i la deixem refredar durant 1 hora a la nevera.
- Rentem unes fulles d'enciam fulla de roure i d'endívies i les deixem escórrer.
- Fregim en una paella crostons de pa torrat i eliminem l'oli sobrant amb paper de cuina.
- Posem els crostons en un bol i els arrebossem amb pebre vermell agredolç. Ho reservem.
- Tallem alfàbrega i julivert i tomàquets cirerols i ho barregem en un bol amb les fulles ben escorregudes.
- Traiem l'escabetx de la nevera i hi afegim al contingut del bol i ho remenem deixant la tonyina es faci amb l'escalfor residual.
- Ho servim posant-hi les fulles de base i la tonyina amb l'escabetx per sobre. Ho rematem amb els crostons.