Tonyina marinada amb escalivada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La tonyina és un peix blau d'alt contingut en àcids grassos omega-3, greixos essencials per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
600 g de llom de tonyina vermella
400 ml d'aigua
250 ml de salsa de soja
200 ml de vinagre d'arròs
4 pebrots vermells
2 cebes
4 alls tendres
1 gra d'all confitat
Suc de 2 taronges
5 g de sucre
1 dit de gingebre
Oli OVE
Olives sense pinyol
Torradetes de pa
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem preparant una marinada abocant, en un recipient ample i que puguem tapar, 250 ml de salsa de soja, 400 ml d'aigua, 180 ml de vinagre d'arròs, el suc d'una taronja i 5 grams de sucre que hem dissolt al foc amb 20 ml de vinagre d'arròs.
- Afegim al recipient 600 g de llom de tonyina vermella tallat a daus de mida de mossegada. Tapem el recipient i ho deixem a la nevera durant 30 minuts.
- Aprofitem que la tonyina s'està marinant per agafar un pebrot i una ceba que ja tenim escalivats. Els hem pelat i tallat, i hem reservat a banda els sucs que han deixat anar amb la cocció.
- Escalfem en un pot el suc de l'escalivada i el reduïm fins que quedi a la meitat i amb una textura de caramel.
- Escalfem una paella, hi aixafem un all confitat, hi afegim oli d'oliva i hi incorporem l'escalivada. Ho perfumem amb una mica de gingebre ratllat i hi aboquem el suc d'una taronja. Ho coem a foc mitjà durant deu minuts fins que s'evaporin els sucs, però sense arribar a cremar-se.
- Traiem de la nevera la tonyina i l'escorrem amb l'ajuda d'un colador, reservant la marinada en un bol.
- Afegim una mica del suc d'escalivada reduït a la paella amb el pebrot i la ceba, ho integrem, salprebrem i reservem.
- Tallem a rodelles fines 4 alls tendres i els saltem a foc fort en una paella amb oli OVE.
- Aboquem a la paella on tenim els alls tres cullerades de la marinada, ho coem un parell de minuts més i retirem del foc.
- Amanim els daus de tonyina amb una mica d'oli OVE.
- Emplatem posant a la base d'un plat l'escalivada cuita, part dels alls tendres saltats, daus de tonyina i olives negres sense pinyol. Salsem amb el suc d'escalivada reduït i completem amb torradetes de pa que trenquem amb els dits.