Torrada de Santa Teresa amb crema de cafè i gelat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Víctor Quintillà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Lluerna, Santa Coloma de Gramenet
INGREDIENTS
- 200 g de brioix
- 250 cl de nata
- 30 g de sucre
- 1/2 canonet de canyella
- 5 g de cafè soluble
- 40 g de sucre
- 2 rovells d'ou
- pell de llimona
- pell de taronja
- oli d'oliva
- 4 boles de gelat de cacau (comprat,o un d'alternatiu que també lligui)
PREPARACIÓ
Per començar, talleu el brioix en rectangles gruixuts i poseu-los sobre una safata.
A continuació, poseu en un cassó la nata, el sucre, la pell de llimona, la pell de taronja i la canyella i deixeu-ho coure a foc mitjà. Quan arrenqui el bull, coleu-ho, aboqueu-ho sobre els brioixos i deixeu-ho absorbir durant 20 minuts.
Mentrestant, per fer la crema de cafè, poseu en un cassó els rovells d'ou, el sucre, el cafè soluble i la nata i deixeu-ho coure a foc suau sense deixar de remenar durant 3 o 4 minuts.
Per fer les torrades de Santa Teresa, passeu els brioixos per sucre i fregiu-los en una paella amb oli abundant. Quan estiguin ben daurades, reserveu-les sobre paper absorbent.
I ja per acabar, emplateu la crema de cafè, poseu-hi la torrada a sobre i guarniu el plat amb una bola de gelat de cacau.
A continuació, poseu en un cassó la nata, el sucre, la pell de llimona, la pell de taronja i la canyella i deixeu-ho coure a foc mitjà. Quan arrenqui el bull, coleu-ho, aboqueu-ho sobre els brioixos i deixeu-ho absorbir durant 20 minuts.
Mentrestant, per fer la crema de cafè, poseu en un cassó els rovells d'ou, el sucre, el cafè soluble i la nata i deixeu-ho coure a foc suau sense deixar de remenar durant 3 o 4 minuts.
Per fer les torrades de Santa Teresa, passeu els brioixos per sucre i fregiu-los en una paella amb oli abundant. Quan estiguin ben daurades, reserveu-les sobre paper absorbent.
I ja per acabar, emplateu la crema de cafè, poseu-hi la torrada a sobre i guarniu el plat amb una bola de gelat de cacau.