Torrada de Santa Teresa amb crema de cafè i gelat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Víctor Quintillà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Lluerna, Santa Coloma de Gramenet

INGREDIENTS

  • 200 g de brioix
  • 250 cl de nata
  • 30 g de sucre
  • 1/2 canonet de canyella
  • 5 g de cafè soluble
  • 40 g de sucre
  • 2 rovells d'ou
  • pell de llimona
  • pell de taronja
  • oli d'oliva
  • 4 boles de gelat de cacau (comprat,o un d'alternatiu que també lligui)

PREPARACIÓ

Per començar, talleu el brioix en rectangles gruixuts i poseu-los sobre una safata.

A continuació, poseu en un cassó la nata, el sucre, la pell de llimona, la pell de taronja i la canyella i deixeu-ho coure a foc mitjà. Quan arrenqui el bull, coleu-ho, aboqueu-ho sobre els brioixos i deixeu-ho absorbir durant 20 minuts.

Mentrestant, per fer la crema de cafè, poseu en un cassó els rovells d'ou, el sucre, el cafè soluble i la nata i deixeu-ho coure a foc suau sense deixar de remenar durant 3 o 4 minuts.

Per fer les torrades de Santa Teresa, passeu els brioixos per sucre i fregiu-los en una paella amb oli abundant. Quan estiguin ben daurades, reserveu-les sobre paper absorbent.

I ja per acabar, emplateu la crema de cafè, poseu-hi la torrada a sobre i guarniu el plat amb una bola de gelat de cacau.
Anar al contingut