Torrades d'anguila del Delta

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'anguila de mar és el peix blau amb més quantitat de greix. Malgrat que no conté gaire omega-3, aporta altres àcids grassos insaturats molt saludables i és un aliment adequat per a tot tipus de persones.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g d'anguila fumada del Delta

    2 llesques de pa de massa mare

    2 tomàquets

    2 escalunyes

    1 pebrot vermell

    1 pebrot verd

    1 albergínia

    1 cabeça d'alls

    4 llimones

    50 g de sucre

    50 ml d'aigua

    Flors de mostassa

PREPARACIÓ

  1. Comencem escalivant verdures. Distribuïm en una safata de forn un pebrot vermell, un pebrot verd, una albergínia, dos tomàquets i una cabeça d'alls.
  2. Fiquem la safata al forn a 210º durant 30 minuts. Quan hagin passat 20 minuts, en traiem tant els tomàquets com la cabeça d'alls, i la resta ho deixem deu minuts més, fins a 30 minuts.
  3. Quan hagin passat 30 minuts, posem les verdures en un colador. Agafem la cabeça d'alls escalivada i la comencem a funyir.
  4. Agafem el bol amb totes les verdures escalivades i el reservem a la nevera durant dues hores.
  5. Mentre tenim els vegetals a la nevera, agafem quatre llimones i les pelem de manera molt fina. Un cop tinguem les peles, les tallem a juliana de manera fina i ampla.
  6. Un cop tinguem les peles de les quatre llimones, les blanquegem en un pot al foc, on posem les peles i les cobrim amb aigua freda.
  7. Un cop l'aigua bulli, aboquem a un colador les peles blanquejades i les tornem a passar al pot amb aigua renovada. I repetim aquesta acció dues vegades més.
  8. Un cop tinguem les peles de la llimona blanquejades, les deixem en un colador.
  9. Comencem a preparar l'almívar per confitar les peles. Posem 50 g de sucre i 50 ml d'aigua en un pot al foc. Posteriorment, hi afegim les llimones blanquejades, que courem a foc suau durant 20 minuts.
  10. Un cop passats aquests 20 minuts, deixem temperar-ho tot, passant-ho a un pot amb tapa.
  11. Ara comencem a preparar el tàrtar d'escalivats. Agafem les verdures i les anem tallant a la brunesa.
  12. Un cop tinguem tallades a la brunesa totes les verdures escalivades, agafem dues escalunyes netes i les tallem a la microbrunesa.
  13. Integrem bé les verdures escalivades tallades amb les escalunyes també tallades, juntament amb la pasta d'all escalivat.
  14.  Agafem dues llesques de pa tallat doble i en tallem quatre tires. Les posem en una safata de forn i les torrem a 180º.
  15. Mentre es van torrant, agafem 200 g d'anguila fumada del Delta i la tallem en tires llargues i fines. La reservem en un plat.
  16. Un cop tinguem el pa torrat és el moment d'emplatar-ho. A sobre de cada tira de pa, hi posem les verdures escalivades, les tires d'anguila fumada, la pela de la llimona confitada i unes quantes flors de mostassa.
Anar al contingut