Torradetes de Santa Teresa caramel·litzades amb espècies i gelat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Borja Sierra
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Granja Elena, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 l de llet
  • 1 canó de vainilla
  • 2 anissos estrellats
  • 1 branca de canyella
  • 5 ous
  • 150 g de sucre
  • 150 g de farina
  • 200 g d'oli d'oliva
  • 1 cullerada de llevat en pols
  • 1 cullerada de bicarbonat
  • Sucre morè
  • Gelat de vainilla

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó la llet, la canyella, la polpa de la vainilla i l'anís estrellat i deixeu-ho infusionar a foc suau durant una estona.

Per fer les magdalenes, poseu en un bol els ous i el sucre i remeneu-ho bé amb unes varetes. Seguidament, afegiu-hi la farina, el llevat i el bicarbonat i torneu-ho a remenar amb les varetes.

Després, poseu-hi l'oli de mica en mica sense deixar de remenar i quan estigui tot ben barrejat poseu la massa dins una mànega i deixeu-la refredar a la nevera durant una hora.

A continuació, ompliu tres quartes parts dels motllos de magdalena amb la massa, poseu-hi sucre per sobre i deixeu-les coure al forn durant 12 minuts a 180 graus.

Tot seguit, coleu la llet infusionada, poseu-la en un bol, poseu-hi les magdalenes a dins perquè quedin ben remullades, després, poseu-les en un plat, cobriu-les amb sucre morè i cremeu-lo amb el bufador.

I ja per acabar, emplateu les magdalenes, poseu-hi una bola de gelat al costat i guarniu el plat amb una mica de sucre morè.
Anar al contingut