Torradetes de Santa Teresa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El pa artesanal espès és un dels aliments que més ens representa, senzill i natural, que ens aporta energia en forma d'hidrats de carboni complexos i amb quantitats interessants de minerals com el calci, el ferro, el magnesi i el zinc, i de vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 llesques de pa de barra artesanal ben atapeït
250 g de llet
100 g de nata
3 ous
1 canonet de canyella
1 anís estrellat
pela de llimona, llima i taronja
una cullerada de matafaluga
farina de força
canyella en pols
sucre panela
anís de taronja
PREPARACIÓ
- Posem en un recipient 250 g de llet i 100 g de nata amb una pela de llima, una de llimona i una altra de taronja, 1 cullerada de matafaluga, 1 canonet de canyella i 1 anís estrellat. Quan arrenqui el bull, traiem la cassola del foc, la tapem i la deixem infusionar durant 30 min.
- Colem aquesta la llet infusionada dins un tàper ample.
- Tallem 4 llesques gruixudes d'una barra de pa artesanal amb la molla molt espessa. Les ruixem amb anís de taronja i les posem dins del tàper de la llet, deixant que s'amarin durant uns 20 minuts. Després posarem les llesques al congelador i les hi deixarem mitja hora.
- Escalfem oli OVE en una paella.
- Batem tres ous.
- Posem 2 cullerades de farina de força en un plat.
- Preparem una safata amb paper absorbent.
- Barregem, en una safata, quatre cullerades de sucre panela i una culleradeta de canyella en pols.
- Traiem les llesques del congelador, on el fred las haurà deixat més manipulables i no se'ns desfaran.
- Passem les llesques per la farina , després per l'ou batut i les fregim.
- Deixem les llesques fregides a la safata amb paper absorbent per eliminar l'oli que en sobra i les arrebossem a la safata de sucre amb canyella. I llestos!!!