Torró ràpid de crocant i fruita seca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Raül Balam
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Moments, Barcelona
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La fruita seca en general és rica en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E, tots dos nutrients importants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- PER FER EL TORRÓ
- 1 clara d'ou
- 125 g de sucre llustre
- sal
- 100 g de fruita seca tallada
- (avellana, ametlla, pinyó i festuc)
- PER A LA POMA CUITA
- 1 poma golden
- 10 g de mantega
- pebre negre
- nou moscada
- canyella en pols
- 10 g de sucre morè
- PER A LA VINAGRETA
- 50 g d'oli oliva verge extra
- 15 g de vinagre de poma
- sal i pebre
- ALTRES
- api
- EL FORMATGE
- 150 g de formatge de cabra
PREPARACIÓ
Per començar, en un bol ampli, barregem, a mà, la clara de l'ou amb el sucre llustre i una mica de sal fins a aconseguir una pasta homogènia.
Amb delicadesa, hi incorporem la fruita seca. Ho barregem. Utilitzem petits motlles de silicona per coure el torró al microones a màxima potència durant 2 minuts. Deixem refredar i després desemmotllem.
Per a preparar la poma cuita: la pelem, la tallem a daus regulars, petits. En una paella, desfem una mica de mantega i hi posem els daus de poma. Hi afegim les espècies (pebre negre, nou moscada i canyella en pols) i el sucre morè i ho saltem tot durant 2 minuts.
Ho reservem.
En un bol preparem la vinagreta. Barrejarem l'oli d'oliva, el vinagre de poma, la sal i un polsim de pebre, amb un batedor de varetes i ho reservem.
Separem uns troncs ben tendres i algunes fulles I finalment, fem làmines molt fines de formatge.
Per acabar, estenem al fons del plat, una cullerada de la poma cuita, a temperatura ambient. Sobre la poma, col·loquem el torró i les làmines de formatge. Finalment, posem per sobre unes fulles i uns troncs tendres d'api. I les amanim amb la vinagreta.
Amb delicadesa, hi incorporem la fruita seca. Ho barregem. Utilitzem petits motlles de silicona per coure el torró al microones a màxima potència durant 2 minuts. Deixem refredar i després desemmotllem.
Per a preparar la poma cuita: la pelem, la tallem a daus regulars, petits. En una paella, desfem una mica de mantega i hi posem els daus de poma. Hi afegim les espècies (pebre negre, nou moscada i canyella en pols) i el sucre morè i ho saltem tot durant 2 minuts.
Ho reservem.
En un bol preparem la vinagreta. Barrejarem l'oli d'oliva, el vinagre de poma, la sal i un polsim de pebre, amb un batedor de varetes i ho reservem.
Separem uns troncs ben tendres i algunes fulles I finalment, fem làmines molt fines de formatge.
Per acabar, estenem al fons del plat, una cullerada de la poma cuita, a temperatura ambient. Sobre la poma, col·loquem el torró i les làmines de formatge. Finalment, posem per sobre unes fulles i uns troncs tendres d'api. I les amanim amb la vinagreta.