Tortel·linis de ricotta i api

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni d'assimilació lenta (que ens aporten energia de llarga durada) i baix en greixos; se'n pot menjar 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per fer la massa   

    150g de farina de força

    150 g de farina fluixa

    2 ous

    1 rovell d'ou

    una cullerada de café de sal

    25 g d'oli OVE 

     

    Per fer la ricotta

    750 g de llet sencera  

    250 g de nata 35%    

    40 g de suc de llimona

    2 cullerades de sal de café

     

    Per fer el farcit

    150 g de ricotta

    150 g d'api

    fulles de fonoll

    1 gra d'all 

     

    Per fer la salsa      

    5 calçots 

    1 piparra

    oli ove

    5 avellanes torrades 

    sal

    pebre negre

    olives Kalamata sense pinyol 

    tomàquet confitat en oli 

    alfàbrega

PREPARACIÓ

  1. Posem a bullir en pot 750 g de llet sencera i 250 g de nata 35% amb una cullerada de sal.
  2. Espremem 1 llimona i en pesem  40 g de suc i els afegim al pot de la llet i de la nata que ja haurem retirat prèviament del foc. Deixem que qualli.
  3. Posem el contingut en un bol tapat  amb un drap fi de fil i, un cop refredat el contingut,  el deixem a la nevera durant tota la nit per que tregui el xerigot.
  4. tallem 5 calçots a rodelles I els posem a suar en una cassola  amb oli OVE a foc mínim i tapat. Ho remenem i, si cal, hi afegim 1 got d'aigua mineral. Ho reservem.
  5. Barregem en un bol 150 g de farina de força i 150 g de farina fluixa tamisades i una culleradeta de sal.
  6. Hi afegim al bol de secs (les farines) 2 ous i 1 rovell (la clara la guardem per a un altre ús)
  7. Hi afegim un raig d'oli OVE (uns 25 g) i ho amassem. Fem una bola, la filmem i la posem a la nevera.
  8. Tallem a microbresa 1 gra d'all i 150 g d'api. Ho saltem en una paella amb oli OVE. Ho retirem del foc i hi afegim fulles de fonoll picades . Ho posem en un bol.
  9. Traiem la ricotta de la nevera i en barregem una part amb el contingut del bol on tenim l'api, les fulles de fonoll i el gra d'all. Salpebrem.  Reservem la resta de la ricotta per un altre ús.
  10. Posem en un got turmix els calçots (amb una mica del seu suc),  5 avellanes torrades, 1 piparra, sal i pebre. Ho triturem i, si cal, hi afegim una mica d'aigua.
  11. Passem aquesta salsa per una malla fina i la reservem en un pot per escalfar-la.
  12. Posem a escalfar un olla amb aigua mineral i un pols de sal per bullir la pasta.
  13. Traiem la massa de la nevera i  l'estirem  amb el corró. Amb un tallapastes rodó  la tallem en cercles i les omplim amb el farcit, tancant-los per les vores  amb els dits mullats.
  14. Aboquem els raviolis a l'olla amb aigua bullint. Estaran fets quan surin (uns 5-7 minuts).
  15. Servim els raviolis, els cobrim amb la salsa que prèviament hem escalfat, hi afegim unes fulles d'alfàbrega i de fonoll, un raig d'oli OVE, uns trossets de tomàquet confitat en oli i unes olives kalamata sense pinyol.
Anar al contingut