Tortel·linis de ricotta i api
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni d'assimilació lenta (que ens aporten energia de llarga durada) i baix en greixos; se'n pot menjar 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per fer la massa
150g de farina de força
150 g de farina fluixa
2 ous
1 rovell d'ou
una cullerada de café de sal
25 g d'oli OVE
Per fer la ricotta
750 g de llet sencera
250 g de nata 35%
40 g de suc de llimona
2 cullerades de sal de café
Per fer el farcit
150 g de ricotta
150 g d'api
fulles de fonoll
1 gra d'all
Per fer la salsa
5 calçots
1 piparra
oli ove
5 avellanes torrades
sal
pebre negre
olives Kalamata sense pinyol
tomàquet confitat en oli
alfàbrega
PREPARACIÓ
- Posem a bullir en pot 750 g de llet sencera i 250 g de nata 35% amb una cullerada de sal.
- Espremem 1 llimona i en pesem 40 g de suc i els afegim al pot de la llet i de la nata que ja haurem retirat prèviament del foc. Deixem que qualli.
- Posem el contingut en un bol tapat amb un drap fi de fil i, un cop refredat el contingut, el deixem a la nevera durant tota la nit per que tregui el xerigot.
- tallem 5 calçots a rodelles I els posem a suar en una cassola amb oli OVE a foc mínim i tapat. Ho remenem i, si cal, hi afegim 1 got d'aigua mineral. Ho reservem.
- Barregem en un bol 150 g de farina de força i 150 g de farina fluixa tamisades i una culleradeta de sal.
- Hi afegim al bol de secs (les farines) 2 ous i 1 rovell (la clara la guardem per a un altre ús)
- Hi afegim un raig d'oli OVE (uns 25 g) i ho amassem. Fem una bola, la filmem i la posem a la nevera.
- Tallem a microbresa 1 gra d'all i 150 g d'api. Ho saltem en una paella amb oli OVE. Ho retirem del foc i hi afegim fulles de fonoll picades . Ho posem en un bol.
- Traiem la ricotta de la nevera i en barregem una part amb el contingut del bol on tenim l'api, les fulles de fonoll i el gra d'all. Salpebrem. Reservem la resta de la ricotta per un altre ús.
- Posem en un got turmix els calçots (amb una mica del seu suc), 5 avellanes torrades, 1 piparra, sal i pebre. Ho triturem i, si cal, hi afegim una mica d'aigua.
- Passem aquesta salsa per una malla fina i la reservem en un pot per escalfar-la.
- Posem a escalfar un olla amb aigua mineral i un pols de sal per bullir la pasta.
- Traiem la massa de la nevera i l'estirem amb el corró. Amb un tallapastes rodó la tallem en cercles i les omplim amb el farcit, tancant-los per les vores amb els dits mullats.
- Aboquem els raviolis a l'olla amb aigua bullint. Estaran fets quan surin (uns 5-7 minuts).
- Servim els raviolis, els cobrim amb la salsa que prèviament hem escalfat, hi afegim unes fulles d'alfàbrega i de fonoll, un raig d'oli OVE, uns trossets de tomàquet confitat en oli i unes olives kalamata sense pinyol.