Tortilla mexicana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els llagostins són una bona font de proteïnes amb poc greix, lleugers d'energia, rics en fòsfor, iode i vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
12 llagostins crus
4 tortillas de blat individuals
600 g de formatge Arzua
2 cebes de Figueres
1 pot de xili de Jalapa
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 llimona
1 bitxo fresc
1 gra d'all
Comí
Manat de coriandre
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem a daus petits 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell, 2 cebes de Figueres i 1 gra d'all que també pelem.
- Escalfem una paella al foc amb un raig d'oli i saltem les verdures a foc viu durant uns minuts. Un cop saltats, afegim sal, pebre negre i una culleradeta de comí. Integrem i els reservem.
- Tallem a làmines 600 g de formatge de vaca de pasta tova.
- Pelem i traiem l'intestí a 12 llagostins crus. Un cop pelats, els obrim a papallona i reservem.
- Escalfem una paella al foc i hi posem una tortilla de blat individual a la base. Cobrim amb un parell de talls de formatge, a continuació, afegim una mica del saltat de verdures, 3 llagostins i ho tornem a cobrir amb més formatge. Tapem amb una altra tortilla de blat.
- Coem uns minuts a foc mitjà per una cara, hi donem la volta i coem per l'altra cara.
- Mentre la tortilla es cou, fem una salsa amb 1 pot de xilis de Jalapa escorreguts. Posem els xilis en el got batedor, hi afegim unes fulles de coriandre, el suc d'una llimona i un bitxo fresc sense les llavors. Hi incorporem una mica d'oli OVE, sal i turbinem fins a tenir textura de salsa.
- Traiem la tortilla ja cuita del foc i la servim en un plat acompanyada de salsa de xilis.