Trinxat amb arengada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'arengada és un peix blau ric en greixos omega-3, indispensables per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 600 g de patata

    4 arengades

    1/2 col

    1 fulla de llorer   

    2 pastanagues

    2 porros

    2 grans d'all

    Pebre negre

    Julivert

    Farigola

    1 cullerada de llard

PREPARACIÓ

  1. Filetegem 4 arengades i en dessalem els filets i les espines en un bol amb aigua mineral durant 1 hora.
  2. Traiem els filets del bol, els eixuguem i els reservem en un plat amb oli OVE i pebre negre.  Posem les espines a l'olla de pressió.
  3. Tallem a bresa 2 pastanagues i 2 porros i els fiquem a l'olla de pressió amb 2 grans d'all , 1 fulla de llorer, pebre negre i julivert.
  4. Ho cobrim amb aigua mineral i ho bullim durant 35 minuts. Ho deixem 2 hores en repòs i ho colem.
  5. Reduïm el brou en un pot alt.
  6. Posem 600 g de patates en una safata amb un cul de sal i les fiquem al forn a 220º durant 35 minuts.
  7. Pelem i ratllem les patates en un bol.
  8. Afegim un polsim de sal a l'olla amb aigua bullint i hi escaldem 1/2 col.
  9. Tallem a juliana la col escaldada i la saltem en una cassola amb oli OVE i llard.
  10. Afegim la col saltada al bol de la patata i ho barregem amb 1 cullerada de llard, pebre negre i el brou reduït.
  11. Posem la pasterada en una paella, hi donem forma de truita i l'anem voltejant.
  12. Marquem els filets d'arengada en una paella amb unes quantes fulles de farigola.
  13. Servim el trinxat amb l'arengada per sobre, sal, pebre, julivert picat i oli OVE.
Anar al contingut