Trinxat amb arengada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'arengada és un peix blau ric en greixos omega-3, indispensables per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
600 g de patata
4 arengades
1/2 col
1 fulla de llorer
2 pastanagues
2 porros
2 grans d'all
Pebre negre
Julivert
Farigola
1 cullerada de llard
PREPARACIÓ
- Filetegem 4 arengades i en dessalem els filets i les espines en un bol amb aigua mineral durant 1 hora.
- Traiem els filets del bol, els eixuguem i els reservem en un plat amb oli OVE i pebre negre. Posem les espines a l'olla de pressió.
- Tallem a bresa 2 pastanagues i 2 porros i els fiquem a l'olla de pressió amb 2 grans d'all , 1 fulla de llorer, pebre negre i julivert.
- Ho cobrim amb aigua mineral i ho bullim durant 35 minuts. Ho deixem 2 hores en repòs i ho colem.
- Reduïm el brou en un pot alt.
- Posem 600 g de patates en una safata amb un cul de sal i les fiquem al forn a 220º durant 35 minuts.
- Pelem i ratllem les patates en un bol.
- Afegim un polsim de sal a l'olla amb aigua bullint i hi escaldem 1/2 col.
- Tallem a juliana la col escaldada i la saltem en una cassola amb oli OVE i llard.
- Afegim la col saltada al bol de la patata i ho barregem amb 1 cullerada de llard, pebre negre i el brou reduït.
- Posem la pasterada en una paella, hi donem forma de truita i l'anem voltejant.
- Marquem els filets d'arengada en una paella amb unes quantes fulles de farigola.
- Servim el trinxat amb l'arengada per sobre, sal, pebre, julivert picat i oli OVE.