Trinxat de col i api amb sardina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta conté els principals grups d'aliments que ha de tenir un àpat complet i equilibrat: hidrats de carboni (patata), proteïnes (sardina), verdures (col) i greixos (oli).Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 patates kennebec (600 g en total)
1/4 col arrissada
1/2 api
pebre negre
julivert arrissat
anet sec
llard
6 sardines a filets
pernil ibèric d'enceball
1 llima
oli OVE
sal
sal gruixuda marina
200 g de sucre
200 g de sal fina
PREPARACIÓ
- Posem en una safata per anar al forn un llit de sal gruixuda marina i les dues patates kennebec a sobre. Ho enfornem durant 45 minuts a 220 °C.
- Un cop cuites, aixafem les patates en un bol i les reservem.
- Tallem a la juliana l'api i la col arrissada. Ho coem en una paella amb una cullerada de llard i un rajolí d'oli d'oliva.
- Posem al bol on tenim les patates el saltat de col i api. Hi afegim sal, pebre i una altra cullerada de llard. Integrem ben bé els ingredients i ho reservem.
- En un altre bol, barregem 200 grams de sal fina, 200 grams de sucre i una mica d'anet sec.
- Fem un llit de sal, sucre i anet en un recipient. A sobre hi posem els filets de sardines i les tapem amb una altra capa de la barreja de sal, sucre i anet.
- Curem les sardines a la nevera durant 30 minuts. El temps variarà en funció de la mida del peix. És important que les sardines hagin estat congelades prèviament durant 72 hores per evitar anisakis.
- Desenterrem les sardines i les netegem amb aigua. Les eixuguem i reservem.
- Escalfem una paella amb un raig d'oli i, quan estigui calent, hi afegim una porció de la barreja de col, api i patata. Li donem forma de truita a la francesa i ho enrossim per les dues bandes.
- Emplatem la ració de trinxat amb tres filets de sardina curada per sobre, una mica de ratlladura de llima, un parell de talls de pernil i julivert tallat molt fi.