Trinxat de col i api amb sardina

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta conté els principals grups d'aliments que ha de tenir un àpat complet i equilibrat: hidrats de carboni (patata), proteïnes (sardina), verdures (col) i greixos (oli).Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 patates kennebec (600 g en total)

    1/4 col arrissada

    1/2 api

    pebre negre

    julivert arrissat

    anet sec

    llard

    6 sardines a filets

    pernil ibèric d'enceball

    1 llima

    oli OVE

    sal

    sal gruixuda marina

    200 g de sucre

    200 g de sal fina

PREPARACIÓ

  1. Posem en una safata per anar al forn un llit de sal gruixuda marina i les dues patates kennebec a sobre. Ho enfornem durant 45 minuts a 220 °C.
  2. Un cop cuites, aixafem les patates en un bol i les reservem. 
  3. Tallem a la juliana l'api i la col arrissada. Ho coem en una paella amb una cullerada de llard i un rajolí d'oli d'oliva.
  4. Posem al bol on tenim les patates el saltat de col i api. Hi afegim sal, pebre i una altra cullerada de llard. Integrem ben bé els ingredients i ho reservem.
  5. En un altre bol, barregem 200 grams de sal fina, 200 grams de sucre i una mica d'anet sec. 
  6. Fem un llit de sal, sucre i anet en un recipient. A sobre hi posem els filets de sardines i les tapem amb una altra capa de la barreja de sal, sucre i anet. 
  7. Curem les sardines a la nevera durant 30 minuts. El temps variarà en funció de la mida del peix. És important que les sardines hagin estat congelades prèviament durant 72 hores per evitar anisakis. 
  8. Desenterrem les sardines i les netegem amb aigua. Les eixuguem i reservem. 
  9. Escalfem una paella amb un raig d'oli i, quan estigui calent, hi afegim una porció de la barreja de col, api i patata. Li donem forma de truita a la francesa i ho enrossim per les dues bandes. 
  10. Emplatem la ració de trinxat amb tres filets de sardina curada per sobre, una mica de ratlladura de llima, un parell de talls de pernil i julivert tallat molt fi. 
Anar al contingut