Trinxat de col i patata amb orella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La col és una de les verdures més riques en vitamina C, una cocció curta i suau com la de la recepta en minimitza la pèrdua.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1/2 col de paperina
600 g de patata kennebec
2 orelles de porc
2 pastanagues
2 porros
2 grans d'all
1 fulla de llorer
3 taps de colatura d'anxova
Pebre negre
Llard
Julivert
Aigua mineral
Sal grossa
PREPARACIÓ
- Si les orelles tenen pèls, els socarrimem amb un bufador o un encenedor.
- Pelem i tallem a bresa 2 pastanagues i 2 porros, els posem dins una olla exprés amb les orelles, 2 grans d'all, 1 fulla de llorer, 3 taps de colatura i unes boletes de pebre negre aixafades.
- Ho cobrim tot amb aigua mineral i ho deixem bullir 35 minuts que es compten a partir del moment en què surti vapor de l'olla- i després ho deixem tapat, 2 hores de repòs.
- Omplim el terra d'una safata amb sal grossa.
- Posem sobre la sal 600 g de patates kennebec i les posem al forn a 220º durant 35 minuts. Les deixem temperar fora del forn.
- Tallem a juliana 1/2 col de paperina i la saltem en una cassola amb oli OVE.
- Pelem i ratllem les patates tèbies dins un bol.
- Afegim al bol de la patata la col saltada, 1 cullerada de llard, sal i pebre negre. Ho barregem.
- Posem aquesta barreja en una paella i anem treballant-la per aconseguir forma de truita.
- Traiem l'orella de l'olla a pressió i la tallem a tires.
- Saltem les tires d'orella en una paella amb el foc fort.
- Servim el trinxat en un plat amb l'orella saltada per sobre, julivert picat i un raig d'oli OVE.