Trinxat de mongetes amb nachos
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de vedella és molt rica en ferro i vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a la formació i el manteniment dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
300 g de mongetes vermelles
400 g de bistec de vedella
1 bossa de nachos
4 cebes
1 all
bitxo
una culleradeta de pebre vermell fumat picant
una culleradeta de comí
una culleradeta de llavors de coriandre
pebre vermell fumat dolç
vi ranci
pebre negre
oli OVE
una culleradeta de llard
cibulet
PREPARACIÓ
- Deixem les mongetes en remull 12 hores.
- Tallem el bistec a talls molt petits i els salpebrem amb pebre negre. Ho saltem i retirem del foc. Ho reservem en un bol.Farem servir la mateixa paella per fer la ceba.
- Posem a bullir les mongetes en aigua mineral durant una hora.
- Pelem i tallem ceba a la brunesa i la posem a enrossir a la paella on hem saltat el bistec.
- Aixequem sucres amb vi ranci fins a veure'n els sucs.
- Posem en un pot 250 grams d'oli OVE i confitem durant 15 minuts l'all aixafat i el bitxo.
- Ho posem al foc i afegim una culleradeta de pebre vermell fumat picant i una altra de pebre fumat vermell dolç.
- Traiem l'oli picant del foc i el deixem refredar dins d'un setrill.
- Afegim una culleradeta de comí i una altra de llavors de coriandre.
- Un cop cuites les mongetes, les posem a la paella on tenim la ceba rossa i ho aixafem tot amb una forquilla com si fos un trinxat.
- Afegim la cullerada de llard, sal i pebre negre, i continuem aixafant.
- Afegim la carn i remenem.
- Servim amb oli picant si ens agrada el picant. Ho fem en un bol amb els nachos.
- Piquem el cibulet i l'afegim per sobre.