Tronc de lluç amb cloïsses
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 1 tronc de lluç de 300 g
- 12 cloïsses
- el cap d'un lluç
- 5 grans de pebre negre
- ALTRES INGREDIENTS
- 2 grans d'all crus
- julivert en fulla
- 500 cc d'aigua
- sal, pebre mòlt
- oli d'oliva verge (1 tasseta)
- 1 culleradeta de farina
PREPARACIÓ
1. Amb el túrmix, tritureu els alls i el julivert amb l'oli.
2. Arrenqueu a bullir l'aigua amb els grans de pebre i la fulleta de llorer. Quan l'aigua bulli, afegiu-hi el cap del lluç i deixeu-lo bullir durant 20-25 min. Coleu-lo i reserveu-lo.
3. Salpebreu el tronc de lluç. En una cassola antiadherent, marqueu el lluç amb l'oli calent. Just abans que es dauri, tireu-hi la culleradeta de farina i deixeu que es vagi fregint.
4. Mulleu-ho amb part del fumet blanc de peix i deixeu que arrenqui a bullir.
5. Afegiu les cloïsses.Tapeu-ho i deixeu-ho coure fins que s'obrin les cloïsses.
6. Afegiu julivert per damunt.
7. Emplateu-ho.
2. Arrenqueu a bullir l'aigua amb els grans de pebre i la fulleta de llorer. Quan l'aigua bulli, afegiu-hi el cap del lluç i deixeu-lo bullir durant 20-25 min. Coleu-lo i reserveu-lo.
3. Salpebreu el tronc de lluç. En una cassola antiadherent, marqueu el lluç amb l'oli calent. Just abans que es dauri, tireu-hi la culleradeta de farina i deixeu que es vagi fregint.
4. Mulleu-ho amb part del fumet blanc de peix i deixeu que arrenqui a bullir.
5. Afegiu les cloïsses.Tapeu-ho i deixeu-ho coure fins que s'obrin les cloïsses.
6. Afegiu julivert per damunt.
7. Emplateu-ho.