Tronc de lluç rostit al forn amb bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Muniesa
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda Montseny, Breda (Girona)
  • Informació nutricional
    -Obre

    El lluç és un peix blanc que conté menys d'un 2% de greixAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 troncs de lluç de 170 g cadascun
  • 1/4 kg de ceps
  • 1 ceba tendra picada
  • 4 alls
  • 2 cullerades de pa ratllat
  • 1/2 l de brou d'au
  • 1 copa de vi blanc sec
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • germinats (opcional)

PREPARACIÓ

Per fer la salsa, en una paella amb oli sofregiu l'all picat i la ceba tendra picada.

Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi les cues dels ceps tallades a trossos i el pa ratllat, remeneu-ho durant un parell de minuts, poseu-hi el vi blanc i deixeu-ho coure fins que s'evapori l'alcohol.

Seguidament, afegiu-hi el brou calent, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure una estona fins que redueixi a la meitat.

Mentrestant, emboliqueu el voltant dels troncs de lluç amb paper d'alumini, saleu-los i salteu-los en una cassola amb oli. Quan estiguin daurats, afegiu-hi els barrets dels ceps, salpebreu-los, remeneu-los i deixeu-ho coure tot junt un parell de minuts.

A continuació, aboqueu la salsa a la cassola del lluç i deixeu-ho coure tot junt al forn durant 10 minuts a 180 graus.

I ja per acabar, desemboliqueu els troncs de lluç, emplateu-los, poseu-hi els bolets al costat, salseu-ho tot amb la salsa i guarniu el plat amb els germinats.
Anar al contingut