Tronc de lluç rostit al forn amb bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Muniesa
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Montseny, Breda (Girona)
- Informació nutricional -Obre
El lluç és un peix blanc que conté menys d'un 2% de greixAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 troncs de lluç de 170 g cadascun
- 1/4 kg de ceps
- 1 ceba tendra picada
- 4 alls
- 2 cullerades de pa ratllat
- 1/2 l de brou d'au
- 1 copa de vi blanc sec
- oli d'oliva
- sal i pebre
- germinats (opcional)
PREPARACIÓ
Per fer la salsa, en una paella amb oli sofregiu l'all picat i la ceba tendra picada.
Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi les cues dels ceps tallades a trossos i el pa ratllat, remeneu-ho durant un parell de minuts, poseu-hi el vi blanc i deixeu-ho coure fins que s'evapori l'alcohol.
Seguidament, afegiu-hi el brou calent, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure una estona fins que redueixi a la meitat.
Mentrestant, emboliqueu el voltant dels troncs de lluç amb paper d'alumini, saleu-los i salteu-los en una cassola amb oli. Quan estiguin daurats, afegiu-hi els barrets dels ceps, salpebreu-los, remeneu-los i deixeu-ho coure tot junt un parell de minuts.
A continuació, aboqueu la salsa a la cassola del lluç i deixeu-ho coure tot junt al forn durant 10 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, desemboliqueu els troncs de lluç, emplateu-los, poseu-hi els bolets al costat, salseu-ho tot amb la salsa i guarniu el plat amb els germinats.
Quan estigui tot dauradet, afegiu-hi les cues dels ceps tallades a trossos i el pa ratllat, remeneu-ho durant un parell de minuts, poseu-hi el vi blanc i deixeu-ho coure fins que s'evapori l'alcohol.
Seguidament, afegiu-hi el brou calent, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure una estona fins que redueixi a la meitat.
Mentrestant, emboliqueu el voltant dels troncs de lluç amb paper d'alumini, saleu-los i salteu-los en una cassola amb oli. Quan estiguin daurats, afegiu-hi els barrets dels ceps, salpebreu-los, remeneu-los i deixeu-ho coure tot junt un parell de minuts.
A continuació, aboqueu la salsa a la cassola del lluç i deixeu-ho coure tot junt al forn durant 10 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, desemboliqueu els troncs de lluç, emplateu-los, poseu-hi els bolets al costat, salseu-ho tot amb la salsa i guarniu el plat amb els germinats.