Trufes de xocolata blanca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
500 g xocolata blanca
115 g mantega
100 ml nata 35% MG
80 g farina d'ametlla
75 ml llet
70 ml llet de coco
30 g coco ratllat
5 caramels d'eucaliptus i menta
2 llimones
Sucre de llustre
PREPARACIÓ
Posem en una safata de forn una làmina de silicona i a sobre hi escampem 230 g de xocolata blanca. Ho deixem a 145º durant 10 minuts, remenant de tant en tant per evitar que es cremin les vores.
Passem la xocolata torrada a un got batedor.
En un pot al foc hi posem 100 ml de nata, 70 ml de llet de coco, 25 g de mantega i un polsim de sal. Ho portem a ebullició.
Aboquem el contingut del pot al got batedor i ho turbinem.
Aboquem el contingut del got batedor en un tàper amb un paper sulfurat al fons.
Un cop estigui temperat, ho deixem a la nevera.
Preparem un bany maria.
Afegim al bany maria 75 ml de llet, 90 de mantega, 270 g de xocolata blanca i la ratlladura de la pell de 2 llimones.
Ho remenem fins que es fongui.
Posem el contingut en un recipient també amb paper sulfurat a la base. Deixem que es temperi i ho posem a la nevera.
Els dos recipients estaran a la nevera almenys 1 hora, però si poden estar-hi tota una nit serà més fàcil fer les trufes.
Donem forma a les trufes de coco i ametlla (les que duen xocolata torrada).
En una safata posem 30 g de coco ratllat i 80 g de farina d'ametlla. Ho barregem.
Arrebossem les trufes amb la barreja que acabem de fer.
Les posem en un tàper i les tornem a deixar la nevera. També les podem guardar al congelador.
Traiem de la nevera el tàper amb la massa de les altres trufes, les de menta i llimona. Els donem forma de boletes.
L'arrebossat d'aquestes trufes, el farem amb caramels de menta i eucaliptus. Piquem 5 caramels fins a fer-ne pols. Hi afegim 3 cullerades soperes de sucre de llustre. Ho tornem a picar.
Amb aquesta pols arrebossem les trufes de menta i llimona. Les guardem, com les altres, a la nevera o al congelador (tenen tant de greix que no s'acabaran de congelar).