Trufes de xocolata blanca

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    500 g xocolata blanca  

    115 g mantega  

    100 ml nata 35% MG  

    80 g farina d'ametlla  

    75 ml llet  

    70 ml llet de coco  

    30 g coco ratllat  

    5 caramels d'eucaliptus i menta 

    2 llimones  

    Sucre de llustre  

     

PREPARACIÓ

 

  1. Posem en una safata de forn una làmina de silicona i a sobre hi escampem 230 g de xocolata blanca. Ho deixem a 145º durant 10 minuts, remenant de tant en tant per evitar que es cremin les vores. 

  2. Passem la xocolata torrada a un got batedor.

  3. En un pot al foc hi posem 100 ml de nata, 70 ml de llet de coco, 25 g de mantega i un polsim de sal. Ho portem a ebullició. 

  4. Aboquem el contingut del pot al got batedor i ho turbinem. 

  5. Aboquem el contingut del got batedor en un tàper amb un paper sulfurat al fons. 

  6. Un cop estigui temperat, ho deixem a la nevera. 

  7. Preparem un bany maria. 

  8. Afegim al bany maria 75 ml de llet, 90 de mantega, 270 g de xocolata blanca i la ratlladura de la pell de 2 llimones. 

  9. Ho remenem fins que es fongui. 

  10. Posem el contingut en un recipient també amb paper sulfurat a la base. Deixem que es temperi i ho posem a la nevera. 

  11. Els dos recipients estaran a la nevera almenys 1 hora, però si poden estar-hi tota una nit serà més fàcil fer les trufes. 

  12. Donem forma a les trufes de coco i ametlla (les que duen xocolata torrada). 

  13. En una safata posem 30 g de coco ratllat i 80 g de farina d'ametlla. Ho barregem. 

  14. Arrebossem les trufes amb la barreja que acabem de fer. 

  15. Les posem en un tàper i les tornem a deixar la nevera. També les podem guardar al congelador. 

  16. Traiem de la nevera el tàper amb la massa de les altres trufes, les de menta i llimona. Els donem forma de boletes. 

  17. L'arrebossat d'aquestes trufes, el farem amb caramels de menta i eucaliptus. Piquem 5 caramels fins a fer-ne pols. Hi afegim 3 cullerades soperes de sucre de llustre. Ho tornem a picar. 

  18. Amb aquesta pols arrebossem les trufes de menta i llimona. Les guardem, com les altres, a la nevera o al congelador (tenen tant de greix que no s'acabaran de congelar).

Anar al contingut