Truita de bacallà
INGREDIENTS
250 g bacallà esqueixat
- 100 ml nata
- 5 pebrots del piquillo
- 6 ous
-
10 olives arrugades negres d'Aragó
Julivert fresc
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
PREPARACIÓ
- Posem 5 pebrots del piquillo al got batedor. Turbinem els pebrots amb el braç elèctric i un raig d'oli OVE. Posem aquesta emulsió en un biberó i la reservem.
- Traiem el pinyol a 10 olives arrugades d'Aragó. Les tallem de qualsevol manera i les posem en un bol.
- Afegim al mateix bol 250 g bacallà esqueixat. Tallem de qualsevol manera unes fulles de julivert fresc. Ho tastem i ho salpebrem, si està suau de sal.
- Escalfem una paella de 20 cm diàmetre. Afegim un raig d'oli OVE a la paella.
- Trenquem 2 ous i els batem. Hi afegim un raig de nata i un pessic de sal.
- Quan l'oli estigui ben calent, hi afegim els ous i la nata batuts.
- Removem en cercles amb una llengua pastissera fins que quedi mig quallat.
- Distribuïm el bacallà i les olives.
- Tanquem la truita amb la llengua pastissera. Acabem de coure la truita.
- Emplatem la truita i l'acabem amb fils de salsa pebrots del piquillo